Odderøya – status 9/2016

I sommer skrev jeg innlegget “Odderøya feriesprengt“, og det er på tide med en oppdatering. Sprengningen utenfor kontoret ser nå slik ut:

20160921-img_3742

20160921-img_3741

Veien som kommer opp her ble plutselig mye bredere enn planlagt (for å unngå en høy skjæring). Nå er jeg litt usikker på hva en har begitt seg ut på. Ettersom jeg skjønner er det regulert inn en Klatrepark i bakken her, og området er omregulert fra museumsformål til næring i 50 år. Uten politisk behandling. Hvis det kommer mange sånne fremover, så er det snart næring i hele området mellom Kanalbyen og Flaten. Det ser i alle fall ut som om veien blir bred nok inn til øya:

20160921-img_3750

I min naivitet har jeg også trodd at Kanalbyen skulle ligge nede på Silokaia, men nå viser det seg at tomta til Kanalbyen også sprenges innover på Odderøya. Det er sikkert med i reguleringsplanen, men det kom veldig overraskende på undertegnede (og er SVÆRT underkommunisert av utbygger):

20160921-img_3752

20160921-img_3747

20160921-img_3746

20160921-img_3743

Det siste som har skjedd på Flaten er at Vest-Agdermuseet har flyttet ut av nr. 17, så nå står det helt tomt. Jeg har ikke fått klarhet i hva som skjer med bygget, men det leies ut av Kristiansand Eiendom. Må si jeg er veldig spent på hva slags leietagere de har på blokka etter museet. Jeg trodde jo at de skulle ha en sentral plass i utviklingen av øya, men nå er de dyttet helt opp på Lasarettet. Om det er frivillig eller ikke kommer veldig an på hvem en spør – her er flere forskjellige virkelighetsoppfatninger. Her er bygg 17 i går ettermiddag – helt tomt:

20160921-img_3748

Min frykt er at næringsinteresser nå begynner å spise seg innover øya. Opp fra Kanalbyen og inn på Flaten. Kan de gi en omregulering i bakken, så kan de sikkert gi flere. Hvis samtidig nr. 17 leies ut til næring og ikke kultur, så kan en fort se for seg at en sprenger ned resten av Flaten for å få plass til mer næring. Jeg er ikke mot næring, men denne øya ble satt av til kulturformål. Jeg synes en skal beholde det, og ikke verken bygge eller sprenge noe mer. Dette er byens FRISKHUS, og jeg tror vi vil angre bittert hvis vi ofrer den de neste tiårene….

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Odderøya – status 9/2016

  1. lena dahl sier:

    Bra du følger med Lars!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.