Under turen til Helgeland fikk jeg oppskriften på litt forskjellige godbiter. Blant annet en link til «Master Tonic» og «Rødbetesuppe«. I denne oppføringen finner du også oppskriften på «Flapjack» – energibarer.
FLAPJACK
Ingredienser: 200 gr smør, pluss litt til smøring, 4ss sirup eller tykk flytende honning, 200 g brunt sukker, 350 g havregryn, 150 g blandet tørket frukt, nøtter og frø, en klype av ditt favorittkrydder-både kanel, malt ingefær og muskat fungerer bra.Forvarm ovn til 150 grader. Smør en kakeform (ca 20cmx30cm og 4 cm dyp)
Metode: Ha sirup(honning),sukker og smør i en stor kjele på middels varme. Rør av og til, til smøret ha smeltet og det hele er karamellfarget og boblende. I mellomtiden grovhakker du tørket frukt og nøtter til jevn ønsket størrelse.
Ta kjelen av varmen og ha i havregryn,frukt og nøtteblanding, bland godt, hell blandingingen over i den smurte formen og flat ut til jenvt lag. Stek i forvarmet ovn i 40-45 minutter da den blir herlig gylden. Avkjøl i formen i 15 min. før du deler den i porsjonstk. Oppbevar stykkene i lufttett beholder til de skal spises.