Flapjack med mere

Under turen til Helgeland fikk jeg oppskriften på litt forskjellige godbiter. Blant annet en link til “Master Tonic” og “Rødbetesuppe“. I denne oppføringen finner du også oppskriften på “Flapjack” – energibarer.

FLAPJACK
Ingredienser: 200 gr smør, pluss litt til smøring, 4ss sirup eller tykk flytende honning, 200 g brunt sukker, 350 g havregryn, 150 g blandet tørket frukt, nøtter og frø, en klype av ditt favorittkrydder-både kanel, malt ingefær og muskat fungerer bra.

Forvarm ovn til 150 grader. Smør en kakeform (ca 20cmx30cm og 4 cm dyp)

Metode: Ha sirup(honning),sukker og smør i en stor kjele på middels varme. Rør av og til, til smøret ha smeltet og det hele er karamellfarget og boblende. I mellomtiden grovhakker du tørket frukt og nøtter til jevn ønsket størrelse.

Ta kjelen av varmen og ha i havregryn,frukt og nøtteblanding, bland godt, hell blandingingen over i den smurte formen og flat ut til jenvt lag. Stek i forvarmet ovn i 40-45 minutter da den blir herlig gylden. Avkjøl i formen i 15 min. før du deler den i porsjonstk. Oppbevar stykkene i lufttett beholder til de skal spises.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.