Oppslag NRK

I dag dukket det opp en sak om teltforbudet i Kristiansand kommune hos NRK Sørlandet:

20160521teltforbud

Jeg er veldig glad for at de brukte litt tid på saken, og enda mer fornøyd med at Ivar Bergundhagen i Venstre sier at de vil ha ny politisk behandling. Venstre er en del av styringsflertallet i Kristiansand, så hvis de får med seg noen av de andre – så er nok ikke (deler) av opposisjonen vanskelig å be. Gleder meg til fortsettelsen av denne saken.

I løpet av neste uke skal jeg purre på Miljødirektoratet, Klima- og miljødepartementet og Fylkesmannen i Vest-Agder. Jeg sendte jo brev til de for en drøy måned siden, og har erfaring med at de går “rett i skuffen”. Purring hjelper som regel. Gjerne flere ganger. Det eneste jeg har hørt fra alle tre instanser er at de har mottat brevet, og at det er tilordnet et saksnr.

Noen av sakene jeg har engasjert meg i langs kysten av Sør-Norge har tatt mer enn 10 år, så det er viktig med tålmodighet og stå-på-vilje. Jeg tar det innimellom eksamenslesning og utsendelser av padleguider. Mange av sakene er heller ikke til å rikke, men i denne saken har jeg en god følelse. Etter ny Stortingsmelding bør det være håp. Der står det nemlig i pkt 6.4.3 (i Meld.St. 18 Friluftsliv):

Regjeringen vil oppfordre kommunene til å gå kritisk gjennom teltingsforbud på de offentlige friluftslivsområdene, med sikte på å fjerne forbudene det ikke lenger er behov for. I noen tilfeller kan det være aktuelt å revidere tidsrommet teltforbudet gjelder. Regjeringen vil gå gjennom teltingsforbudene i forskrifter som er statlig fastsatt.

Hvis Fylkesmannen er regjeringens forlengede arm, så bør vel dette kunne oppfattes som en instruks til Fylkesmannen i Vest-Agder?

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

2 svar til Oppslag NRK

  1. Bente Wøhni sier:

    Hei Lars,
    Du er en tålmodig sjel – å jobbe for å få byråkratiet til å beslutte fornuftig og/eller revurdere gamle bestemmelser tar lang tid. Takk til deg for at jeg kan nyte miljøvennlig telt- og friluftsliv på padleturer på kysten. Padleguidene gir informasjon, oversiktskart, råd og tips som er nyttige for oss som bruker sjø, strender og øyer til rekreasjon og friluftsliv.
    Hilsen Bente

  2. Lars sier:

    Tusen takk Bente!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.