Lang løpetur

I går tok det helt av, og det ble en søndagstur helt utenom det vanlige:

20160410ultra

På lørdag arrangerte nemlig Kristiansand Løpeklubb 20/60 km løp i marka. For noen uker siden innså jeg at 60km blir for langt, og den 20km-løypa har jeg vært igjennom flere ganger. Derfor tok en annen idé form: Hva om jeg løper utsiden av ULTRA-løypa?

Startet utenfor AQ kl 10 på søndag morgen, og la i vei i motsatt retning av det de hadde løpt dagen før. Heldigvis var tracket tilgjengelig, så jeg kunne se på det underveis. Løp litt småfeil noen steder, men neppe mer enn en km tilsammen.

Passerte elva på drøye 16 km, og var på Slettehei på ca 25 og Grønn slette etter litt over 37. Kroppen var lett og ledig frem til snaue 20 km. Da ble det veldig tungt og vondt. Det fortsatte frem til noen og 20 km, og så kunne jeg begynne å løpe igjen. De siste 5 km løp jeg sammenhengende, men det var aldri noe spørsmål om jeg skulle runde Store Jegersbergvannet og løpe 60 km igjennom. Til det er formen ikke god nok enda. Fra før har jeg aldri løpt så lang. “Rekorden” i terreng er vel litt over 20, så dette var en markant økning… Beina verket godt i går kveld, men ikke noe bestemt sted. Bare generell kroppsverk. Sov urolig, og er veldig stiv i dag. Yogaen til morgenen var ikke som den pleier – for å si det sånn. Men, det er utrolig spennende å bli kjent med kroppen. Den tåler jo utrolig mye. Selv om jeg løp ganske rart på slutten, så løp jeg… 🙂

En FB-venn sa følgende når jeg skrev om smerte over tid:

Smerte er svakhet som forlater kroppen.

Det er kanskje litt enkelt formulert, men kraftfullt. Jeg tar med meg det ut på neste løpetur! 🙂

Her er et litt større kart enn det ovenfor:

20160410kart

Snakket med en danske underveis som løp i går. Han roste en fantastisk løype, men var kritisk til merkingen. Ser de har hatt problemer med tidtakersystemet også. Det er jo synd, for dette kan bli et fantastisk arrangement. Hvis en også legger inn løypa jeg løp i går, så har en jo både 20-40-60km!

Tror kanskje ikke jeg skal rote meg inn i noen konkurranse, men det er godt mulig jeg prøver meg på hele løypa en dag!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.