Naturens egenverdi

For ca en uke siden kom jeg over en del nyttig stoff om dette emnet på FB. Først var det artikkelen fra Anders Waage Nilsen med tittelen: “Et nytt blikk på naturen” Han skriver veldig mye bra, og denne artikkelen er ikke noe unntak. Intron er slik:

Vi har vært sveiseblinde i årtier. Men nå kommer økomodernismen: Nye interessante spørsmål reises, om forholdet mellom mennesker og natur.

20151128-IMG_6394

I artikkelen er det også et par veldig spennende linker. Den første er til artikkelen “Naturen er ikke hva den engang var” som er skrevet av Gisle Andersen. Han er snart doktor i sosiologi. I bunnen av denne artikkelen er det linker til flere andre artikler jeg gjerne skulle ha lest.

Dessuten linker AWN til “Det økomodernistiske manifest“. Dette må jeg også få tatt en titt på. Det var et ukjent begrep/dokument for meg.

Så takk til Anders som stadig åpner opp nye horisonter for meg!

Omtrent samtidig med dette publiserte jeg også et foredrag av Bjørn “Nalle” Tordsson ved HiT på www.naturliv.no. Den har tittelen: Langsommere, dypere, mykere. Den tror jeg kommer til å gå over i historien som en klassiker, og anbefales på det varmeste!

Naturens egenverdi er ikke fullstendig forsvunnet enda – det er en del håpstegn!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.