Knekkebrød med chiafrø

De siste to ukene har jeg spist noen utrolig gode knekkebrød med chiafrø. Oppskriften fant jeg på bramat.no, men jeg legger en kopi her for sikkerhets skyld (en vet jo aldri når sånne tjenester forsvinner eller endrer adresser….)

Knekkebrød med chia

100 g chia
6 dl vann
2 ss flytende honning
2 dl linfrø
2 dl gresskarfrø
2,5 dl havregryn
2,5 dl rugmel, sammalt grovt

Slik gjør du det

Bland ut honning i 6 dl lunket vann, og bland i chiafrø. Rør godt rundt, og la gjerne blandingen stå i 5 minutter før du har nedi resten av ingrediensene. Hakk opp valnøtter i så små biter som mulig, og bland i chiablandingen sammen med resten av ingrediensene.

Ta bakepapir på to stekebrett, ta halvparten av deigen på hvert brett og smør utover med slikkepott til det er så jevnt som mulig. Stek begge brettene i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter, og bytt plass slik at det nederste kommer øverst og det øverste nederst, før du steker i 5-10 minutter til.

Ta ut knekkebrødene, rut opp med en kniv 4×4 slik at det blir 16 knekkebrød på hvert brett. Stek videre i 15-20 minutter, til knekkebrødene har fått en fin og gyllen farge. Bytt plass i ovnen midtveis slik at knekkebrødene på de to brettene blir like godt stekt.

Ta ut knekkebrødene, ta de fra hverandre, og legg på rist. Hvis du ikke har to rister, så kan du legge halvparten på et vanlig stekebrett uten bakepapir under. Sett ned temperaturen på ovnen på 90 grader, og sett brettene inn. Ta en gaffel i døren slik at ovnen er litt åpen. Her kan knekkebrødene gjerne stå minst 3 timer, evt. natten over slik at de blir skikkelig sprø.

Innlegget er hentet fra Cathrine Borchsenius sin blogg Brahverdag.no

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Mat. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.