Barnekultur vs Skolekultur

Innimellom leser jeg litt i “Det musiske mennesket” av Jon-Roar Bjørkvold. Boka hans kom i 1989, men er siden gitt ut igjen og igjen. Jeg har 9. utgave fra 2014. Bjørkvold er en original, og sa opp i protest mot kvalitetsreformen i 2005. I mine øyne gjør det han desto mer interessant. På s. 141-142 var det en oppstilling av hva som kjennetegner barnekultur og skolekultur. Den er verdt å undre seg over.

20150826-_L8V2610

20160226barnekultur

Jeg oppfatter boka som ganske ujevnt. Utrolig dyptgående innimellom, og så mer overfladisk og generell. Det er lett å kjenne igjen forfatterens glødende engasjement for det musiske i teksten, og det gjør at jeg ikke har lagt boka vekk. Hvis du vil oppleve Bjørkvold “live”, så har jeg tidligere lagt ut en video der han forteller: “Når øyeblikket synger“. Anbefales!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.