Hold stien din ren!

På onsdag var det bystyremøte her i Kristiansand, og MDG hadde en interpellasjon om reduksjon i bruk av fly. Samtidig dro Hanna Marcussen (MDG – leder for byutvikling i Oslo) fly tilbake til Oslo. Noe Fædrelandsvennen og Nettavisen kastet seg over.

20131020sykkel

Det media ikke skriver om er at Hanna Marcussen tok tog til Kristiansand på mandagen. I et slikt perspektiv har hun jo valgt riktig i 50% av de to tilfellene, og politikere på dette nivået har stramme skjema. Ordføreren sa også at det forventes at de ansatte kommer til Oslo til departementer osv. Det har jeg stor forståelse for, og når alternativet er toget 02.19 for å være i Oslo til 09 så skjønner også jeg at fly blir valgt. Men, hva om en prøver å ta tog tilbake? La inntrykkene fra møter og konferanser få synke inn i kroppen. Kanskje gjøre noe en har utsatt lenge. Toget byr på muligheter for å lese/skrive uten avbrytelser. Store deler av togstrekningen mellom Oslo og Kristiansand har ikke engang mobil- og internettdekning.

Dette ville spart miljøet, gitt den enkelte ansatte mer tid til å fordøye/arbeide og kommunen kunne lagt til rette ved fx å gi to timer til avspasering. Jeg tror dette kunne være vinn-vinn på mange områder. Det blir altro enkelt bare å hive seg over splinten, uten å se den bjelken vi egentlig snakker om. Reisene i kommunen økte fra litt over 1900 (2014) til litt over 2200 i 2015. Det er en vekst på godt over 10%. Ved å ta tog hjem igjen kunne dette blitt redusert en del, og videokonferanser burde også vært en mulighet.

Det er fint at dette settes på dagsorden, og litt synd at pressen går så bananas. Det er helt fint at de rapporterer Hanna Marcussens flybruk, men når de verken klarer å få med at hun tok tog ned eller sette ting inn i sammenheng. Hvis alle t/r-reisene til Oslo/Stavanger var blitt utført på Marcussens vis – så ville faktisk flybruken gått ned med 50%.

Vi må ikke ha så strenge krav til å holde sin sti ren, at det er umulig å gå på den!

(Jeg har selv akkurat kommet hjem fra utlandet. Fly til Malaga, og interrail hjem igjen. “Alle” går rett på flyturen… Når jeg forteller det var flyturen for 2016, så får de god samvittighet for å fly en ekstra gang selv. Galt blir det okke som…)

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.