Herlig biografi

På interrail fikk jeg endelig lest boka “Alan Turing – The Enigma” av Andrew Hodges. Denne har jeg gledet meg til helt siden jeg så filmen om Turing i fjor høst. Og biografien var veldig bra – og langt forut for sin tid da den kom i 1983!

Jeg har lyst til å ta med et siat fra boka – fra s. 388 (i min utgave fra 2012):

… there are only two things really worth living for – the glory and beauty of Nature, and the glory and beauty of human love and friendship. And go-day I still feel the same. What else indeed is there? All the nonsense about riches, fame, distinction, ease. luxury and so forth – how little does it amount to! It really is not worth wasting time over. These things are so obviously second-hand affairs, useful only and in so far as they may lead to the first two, and short of their doing that liable to become odious and harmful. To become united and in line with the beauty and vitality of Nature (but, Lord help us! we ar far enough off from that at present), and to become united with those we love – what other ultimate object in life is there? Surely all these other things, these games and examinations, these churches and chapelse, these district councils and money markets, these top-hats and telephones and even the general necessity of earning one´s living – if they are not ultimately for that, what are they for?

Traileren til filmen ligger her – “Imitation game”:

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.