Freiburg

I gaar tidlig satt jeg meg paa toget i Fuengirola litt for 07, og i dag tidlig ankom jeg Freiburg. Togturen gikk OK, men var ikke helt uten utfordringer.

Jeg har tidligere kommet med noen betraktninger naar det gjelder prisen. Ingunn landet i Oslo da jeg passerte grensen til Frankrike (og hun tro ikke for 5t etter meg). For en sjettedel av prisen.

Men, grunnen til at jeg tar tog er jo ikke fordi det er billig, men fordi det blir en reise – ikke bare transport. Togturen gjennom Spania gikk fint (hadde faatt billetter paa forhaand i Malaga). En utvidelse av reservasjon fra Perignan til Marseilles gikk ogsaa helt fint. Utfordringen kom ved ankomst til Marseilles. Da var vi 15 stk som skulle med et 10-15 vogners nattog, og fem konduktoerer som nektet aa snakke engelsk. Men, en av de kunne fortelle at billettsalget som var stengt aapnet igjen i morgen tidlig. En annen var sikker paa at Glopal Pass ikke kunne brukes paa det toget osv… Men, vi var to med Interrail – og begge kom til slutt med. Noen ganger kann jeg bli saa fortvilet over fransk arroganse. Her er de 5 stk til aa faa ombord 15-20 stk, og lager saa daarlig stemning. Paa flyplassen er det en (som kann engelsk) som faar ombord 150 stk paa no time. Skjoenner de ikke at de graver sin egen grav?

Jeg hadde forsokt aa bestille nattoget fra Malaga, men de fikk det ikke frem. Da jeg kom til Madrid var beskjeden at de ikke kunne reservere samme dag, og da jeg endelig kom til Marseilles var det stengt (og bare fem arrogante servicearbeidere paa jobb…)

Men, jeg vaaknet til rett stasjon, og fikk en flott soloppgang mens jeg spaserte paa rimlagte gater i Mulhouse. Jeg har aldri hoert om denne byen, men det var flott tilrettelagt for kollektiv og sykkel. Tok noen bilder, og fikk foelge med hun andre som tok nattoget med Interrail. Hun var fra Uruguay, og hadde to mnd interrailbillett!

I Freiburg gikk jeg rett paa T-info, og fikk tak paa kart, info om det gronne Freiburg og bestilt hotell. Bor litt raaflott disse dagene, men sentralt og deilig. Dro rett ut paa joggetur Etter lunsj – hele tre timer med 750 hoydemetre (17km). Fantastisk stinett 500 meter fra raadhuset. Var helt oppe paa 735moh, og her var det downhill-loype med forbud for gaaende! Det har jeg aldri settt foer. Har tatt noen skiltbilder, men har problemer med aa legge ut bilder.

Maskinen har som sagt tatt kvelden, og naa er jeg paa en maskin i resepsjonen paa hotellet.

Men, det skal bli litt bilder fra denne studieturen naar jeg er tilbake i Kristiansand. I morgen har jeg tenkt til aa ta med Kamera paa en 18km rundtur som gaar innom alle de «gronne punktene» i byen. Er meldt straalende solskinn. Saa jeg gleder meg!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.