Zapffe om “utviklingen”

På lørdag besøkte jeg et loppemarked på Skøyen skole, og der fant jeg “Essays og epistler” som Gyldendal gav ut i Fakkel-serien i 1967. Peter Wessel Zapffe er en ordkunstner av rang, og innimellom er han veldig mørk:

Man kurerer ikke tandpine ved å skaffe sig ondt i fire tender til. “Utviklingen” er kvantitativ. For å skaffe multiplikanderne levebrød, rum i en rugekasse, sammenhængende gny i fritiden, må man knuse naturen til salg. En ny generation vil opdage, at det var landskapet i vort eget sind vi sprængte i luften. Reserver må ikke tåles; en ubebodd ø er en forbrydelse. Alle kommuner har et eneste mål: å bli flere. Mange flere. Flest. Og hvad så?

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.