Politisk falliterklæring

Fædrelandsvennen har dekket gårsdagens Kommunalutvalgsmøte ang. Ytre Ringvei, og der sier representanten Nordmo (som jeg tror er fra H) følgende:

– Det er flott å høre Venstre og Miljøpartiet tegne et idealsamfunn, og vi skulle gjerne vært med på å realisere det. Men i mellomtiden må vi innse at bil kommet for å bli. Den strategien vi har brukt til nå, med å bygge mindre vei for å få folk til å slutte å ta bil, er feil.

Dette har skapt en del reaksjoner på FB, blant annet fra Jan Edvard Næss Jerstad (V):

Å lese Høyre-representantens ord i denne artikkelen er til å grine blod av. Rasjonalet hans synes å være: Politikk er virkningsløst.
Ap, H og KrF bør kjøres på hvordan de mener dette vedtaket støtter opp under klimaforliket som de selv har vært med å forhandle fram.

Jeg er 110% enig med han. Politikk er jo nettopp å ha noen idealer, og ikke ta ting for gitt. Her er til og med representanten enig med V og MDG, men klarer ikke å skjønne hvordan en skal klare seg uten bil. Nå handler jo ikke saken om dette, men at vi vil ha slutt på VEKSTEN i biltrafikken. Da er IKKE rette medisinen å bygge en ny 4-felts vei utenfor Kristiansand by, men heller bruke disse pengene på:
– gang/sykkel.
– kollektiv.
– støydepempende tiltak på 4-felts vei gjennom sentrum som snart er ferdig.
– få flyttet gods over på bane og båt.

Jeg skulle også likt å se faktagrunnlaget for Nordmos avslutning. Hvis H her i byen vil følge opp Klimaforliket (og “klima” var sentralt i den lokale løpeseddelen), så er det interessant at de vil REDUSERE antall biler ved å legge til rette for FLERE. Det er politisk nytale av beste merke. Jeg håper virkelig at velgerne klarer å gjennomskue dette på mandag, og at de lar H få god tid til å studere fremtidens transportløsninger i opposisjon.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.