Laaang dag

Dette har virkelig vært en begivenhetsrik dag. Blant annet har jeg tatt bilder under partilederdebatten på biblioteket i kveld:

20150826-_L8V2606

Dette var et av de som var kule – der varaordfører Jørgen Kristiansen “griper poenget” sammen med sine lagkamerater fra H/FrP. Også dette av Vider Kleppe og fingeren hans var moro:

20150826-_L8V2610

20150826-_L8V2468

Nå må jeg ærlig innrømme at jeg håper han ikke får en ny periode. På den annen side gleder jeg meg veldig til å få Marte og Melissa inn i bystyret:

20150826-_L8V2577

Men, dagen begynte 06, og har vært på Kristiansand FHS for å holde kajakkurs fra 08-16.30. Så ble det litt rydding, skylling og en hvil før debatten. Etter debatten ble det en hyggelig prat før jeg gikk løs på bilderedigering. Men, nå er det øyeblikkelig midnatt – så nok for i dag…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

3 svar til Laaang dag

 1. seakayaker sier:

  Hmm…
  Jeg fikk faktisk snakke med en stortingsrepresentant på en stand i går. Det var langt mer interessant enn å høre på den ferdigsydde propagandaen. Jeg spurte ham bla. om hva han viste om klima og kvotesystemet til IPCC og de som faktisk oppfant “klimakrisen”. Hvorfor fikk f.eks forurensningsmonstret Russland en gigantisk mengde med utslippskvoter som de fritt kunne bruke selv eller selge til hvem de ville? Eller hvorfor skal en fattig eneforsørger i Norge måtte betale klimaavgifter som skal sendes til rike fabrikkeiere og land som f.eks det korrupte India og diktaturet Kina? Begge disse landene har planlagt gigantisk utbygning av kullkraftverk i årene som kommer og som gjør norges sammlede utslipp mindre enn microskpoisk i forhold. Men likevel etterlyser disse “klimapenger” fra bla norske avgiftsbetalere!

  Han kunne ikke gi meg noen forklaring.

  Jeg snakket med ham om klima og om hvorfor IPCC stort sett bare offentliggjør sin egen sysning og sine egne udokumenterbare påstander og hva deres egen skreddersydde klimamodell forteller dem. Jeg spurte ham om han trodde folk som fikk skyhøye lønninger for nettopp å lære andre om klimakrisen var nøytrale. Jeg fortalte om hva som var barnelærdom i et land kjent for å ha verdens beste meteorologer for noen år siden. Nemlig at vanndamp stod for 95% av drivhuseffekten. Co2 ca. 3,5 og resten metan ol. Man skal ikke så langt tilbake i tid før alle ristet oppgitt på hodet over påstanden om at 0,02% ekstra co2 i atosfæren ville smelte all isen på Grønnland. Egentlig veldig enkel matematikk. Og de som ikke er påvirket av den politiserte “vitenskapen” rister fremdeles på hodet. Minner meg forresten om at flyfotoene som ble tatt av grønnland i mellomkrigstiden viser at isbreene var mindre den gang enn nå. Men dette blir lettvindt bortforklart med at det var bare litt “helt ufarlig østavind” som smeltet isen.

  Stortingsrepresentanten var veldig ærlig. De fikk aldri tid til å sette seg inn i slikt sa han. De måtte bare stole på det noen forteller dem. Skremmende.

  I dag er dette stort sett representanter for politiske krefter som kjemper for global overnasjonal kontroll over land og folk. Alle snakker om globalisering men ingen spør om hva det innebærer. Og sett i lys av dette er det forståelig at de forkynner en klimakrise hvor den eneste reddningen er å innføre et system hvor noen få maktmennesker kan sitte på toppen og kontrollere hele verdens energibruk gjennom et utspekulert og omfattende klimabyråkrati. Og det er kanskje ikke 100% tilfeldig at IPCC idag styres av en representant fra ekstreme islamistdiktaturet Sudan? FN og IPCC er faktisk ingen søndasskole. Flertallet består av land vi ikke vil sammenligne oss med.

  Alt ståket om klimakrisen minner meg mye om alt ståket om atomvåpen for en del år siden. Folk skrev og demonstrerte mot atomvåpen hele tiden, journalister og politikere hev seg på trenden og alt fokus ble rettet mot USA. Og det selv om russland hadde verdens største sammling av atomvåpen kloss ved norskegrensa. Ung som jeg var forstod jeg aldri dette. Jeg syntes det virket sprøtt. Men jeg fikk svaret da alt dette ståket plutselig forsvant etter at sovjett falt sammen. I dag vet jeg litt om hvordan slike bevegelser kan skapes gjennom mennesker som er lette å lede. I Svovjett var slikt en vitenskap. Og selv om aktørene er andre i dag har lite forandret seg.

  Den sovjettiske folkemobiliseringen mot amerikanske atomvåpen var antagelig en paralell til dagens voldsomme mobilisering mot en microskopisk mengde co2 i luften. Gassen betyr absolutt ingenting, men de tusner av milliarder av dollar som etter hvert skal kreves inn i co2-avgifter, de betyr mye. Like mye som det betydde for sovjet og bygge opp en folkelig motstand mot USA og deres våpensystemer. For antagelig var det kun USA som hindret dem i å innføre verdenskommunismen.

  Etter samtalen med politikeren traff jeg en annen padler og ble sittende å diskuterte padling og padlingens utvikling i mange timer. Han har holdt mange kajakkurs, men mener at det gjennomkomersialiserte opplegget til NPF ikke er av det gode. Det mest betenkelige er at NPF prøver å fremstå nesten som en “ideell organisasjon” for fritidspadlere men samtidig dreier nesten alt seg om at instruktørene deres skal tjene mest mulig penger og at NPF skal fortsette å øke sin makt og betydning mest mulig. De er fryktelig opptatt av hvor mange “padlere de organsiserer”.

  Selv tror jeg trenden med at veldig mange unngår organiserte aktiviteter vil fortsette. For ikke så lenge siden padlet jeg en tur i en skjærgård. Har aldri sett så mye kajakker som det lå langs land i hele mitt liv. Men npf-klubbene rundt om kring har liten aktivitet. Kjøpte en brukt kajakk for noen uker siden. Selgeren likte å padle, men det var alt for liten aktivitet i den lokale kajakkklubben. Tror det trengs helt nye konsepter for nye padlemiljøer.

 2. Lars sier:

  Hei du anonyme!
  Jeg lar denne stå under tvil, selv om jeg er veldig usikker på hva din kommentar har å gjøre med det opprinnelige innlegget.

 3. Hmmm... sier:

  Du har rett. Det var helt på grensen 🙂 Du skal ha ros for å være liberal.
  Jag så bare paralellen med min egen politiske debatt og kajakkrelaterte sak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.