Om å gå

I boka “” av Thomas Bernard er det mye rart, men også en fin passus om nettopp å gå:

Når vi går, …, følger åndsbevegelsen av kroppsbevegelsen. Dette kan vi konstatere om og om igjen, at når vi går, og kroppen dermed kommer i bevegelse, kommer også tenkningen vår i bevegelse, som jo ikke var noen tenkning i hodet. Vi går med beina, sier vi, og tenker med hodet. Men vi kunne også ha sagt, vi går med hodet. Tenk å gå i en slik utrolig labil åndstilstand, tenker vi når vi ser noen gå som vi antar er i en slik åndstilstand som vi tror og sier. Dette mennesket går fullstendig hodeløst, sier vi, slik vi sier, dette hodeløse mennesket går utrolig raskt eller utrolig sakte eller utrolig målbevisst.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.