Ikke gjøre noe

På fredag hadde Tomas Sjödin en tankevekkende sak i Vårt Land. Han oppfordrer folk til å spørre: “Hva skal du IKKE gjøre i ferien i år?” Her er en liten prøvesmak:

Jeg tror at feriens viktigste ord er ikke. For å forsterke det kunne vi kanskje begynne å spørre hverandre: Hva skal du ikke gjøre i ferien i år? Allerede i selve spørsmålet ligger en påminnelse om at det først og fremst er det å ikke gjøre noe som er feriens poeng. Å rydde plass til denne uvirksomheten er et ansvar jeg selv må ta. Ingen kan nemlig tvinge meg til stillhet. Av egen erfaring vet jeg at den dype hvilen er en sjenert venn, som ikke kommer hvis huset hele tiden er fullt av folk og prosjekter.
Hvilen bør være omgitt av så svære porsjoner med tomhet at rastløsheten føler seg uvelkommen og drar videre. Det skjer ikke på en ettermiddag. Den store utfordringen med de tomme sidene i kalenderen er å ikke fylle dem for fort med nye planer, hvor festlige og velbegrunnede de enn kan virke.
Så til alle som ikke opplever arbeidsledighet som en uønsket situasjon, vil jeg herved dele noe man kan skrive med store bokstaver over de dyrebare sommerukene i kalenderen: Tid for stillhet.
I stillheten kan mye fint skje, og skulle det ikke hende noe, kan man glede seg over og nyte at den stressede sjelen får mulighet til å gjespe og vokse.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.