Logg av!

På fyret har jeg lest igjennom boka “Logg av!” skrevet av Thomas Moen og Lars Bratsberg. Undertittelen er “Hvordan finne balansen i din digitale hverdag.” Boka er veldig lettlest, men går ikke spesielt dypt i materien. Her er et par smakebiter:

Fokuser på det som gir deg mest verdi, ikke hva som er lettest å gjøre. (s. 122)

Litt senere (s. 137) skriver de om tilstedværelse, og siterer Sverre fjellguide som pleier å si følgende når han kommer opp på toppen:

Nei, det er her vi skulle vært!

Både Thomas og Lars har gjort en del for å endre rutiner i sin bruk av teknologi. I boka virker det ganske enkelt, men mellom linjene kan jeg lese at det har vært en kamp. Antagelig med relativt store omkostninger. Selv i det nye – frigjorte livet, er det stadige drypp som tyder på at det fortsatt har noe å gå på. For eksempel da de skriver om at søvn er SÅ viktig, samtidig som de er i flyt med å skrive denne boka på natta. Begge har et image om å være hyperbusy og effektive. De er fortsatt minst like effektive, men har nå en helt annen indre ro. Kanskje er det mulig, men det er ikke helt troverdig heller. Det er alltid vanskelig å få i pose og sekk.

Dette er kanskje å ta spilleren fremfor ballen, men de er såpass personlige i boka at det må være innenfor. Tematikken de tar opp er likevel viktigere enn noen gang. Om 10 år vil “digital detox” være et lukrativt forretningsområde. Believe me…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.