The Denial of Natur

Så har jeg endelig fått siste boka til Johan Vetlesen på fjernlån. Dessverre har dette Routledge-forlaget en policy med dritdyre hardcover første året, før det kommer paperback. Men, Vetlesens tanker er for gode til å vente et år på. Ære være biblioteket! Her er noen sitater og inntrykk fra boka.

20130912frognerp

Sitat fra Roy Bhaskar (2012:22):

The destruction of nature is not only murder, but suicide, and must be treated as such. (s.4)

Så et sitat fra Paul Shepard fra hans bok Nature and Madness (1982:1):

Why do men persist in destroying their habitat? (s.10)

Så et ord jeg aldri har sett før som er unnfanget av Naomi Klein som en term for dagens dominerende paradigme:

Exstractivism – a nonreciprocal dominancebased relationship with the earth, one purely of taking, working against rather than with the flow, rhytms, and regenerational dynamics and capacities of nature. (s. 17)

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Ett svar til The Denial of Natur

  1. Lederen i dagens Aftenpost har overskrift ‘Naturens egenverdi svekkes’. Ingressen er ‘Når blyhagl blir lovlig igjen, og snøscooterkjøring i utmark liberaliseres, vitner det om at naturen får stadig mindre egenverdi.’

    Seniorforsker Bjørn P. Kaltenborn ved Norsk institutt for naturforskning (NINA) siteres. Han er bekymret over at langsiktige økologiske hensyn stadig taper i kampen mot kortsiktig økonomisk gevinst.

    Lederen avslutter med bekymring over at de som er organisert i interessegrupper, dvs. de som bl.a. har resurser til å sende lobbyister til Stortinget, kan vinne over langsiktig naturforvaltning og over interessene til de som ikke er organisert.

    Honnør til Aftenposten for at de tar opp dette på lederplass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.