Fyrbetjent på Store Torungen

I går kveld ble jeg hentet av fyrforvalter Knut Mørland på Hisøya. Etter hyggelige samtaler og god instruering er jeg nå klar til å være fyrbetjent her frem til fredag. Minnebrikken har fått snaue 200 bilder siste døgn:

20150525torungen

Har fått lest ganske mye også, og satser på å komme i gang med litt skriving i morgen. Er ikke noe forhåndsbestilt her før på onsdag.

Men, lyset skifter hele tiden, og det er vanskelig å ikke ta med kameraet ut. Dessuten er det et yrende fugleliv her nå, og gråmåka “Dolly” ligger på reir rett bak hovedhuset. Hun kan vi mate med brød – så tam er hun.

For å være litt i aktivitet har jeg gått opp og ned til brygga et par timer (det blir ganske mange ganger). For å gjøre det litt mer spennend har jeg hørt “Lucifers by” og “Lucifers by 2” fra NRK. Veldig spennende! Herlig å sitte i veggen innimellom å se nedover mot Valøyene. Da kan vi snakke indre ro…

Legger ikke ut flere bilder her i dag, men de som vil se flere kan se FB og Instagram (padlofil).

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

3 svar til Fyrbetjent på Store Torungen

 1. HanneM sier:

  For en utsikt! Skjønner godt at det frister å ta masse bilder. Jeg er midt oppe i avslutninga av et skoleår og skulle gjerne ha bytta med deg akkurat nå. Håper resten av oppholdet ditt på fyret blir like bra.

 2. Lars sier:

  Lykke til med avslutningen HanneM.
  I dag blir det ganske mye besøk her, men satser på å få tatt en del bilder likevel.

 3. Lars sier:

  Nå ser jeg at det i 1844 ble ansatt en fyrmester og en fyrassistent her, så jeg er litt usikker på om betjent er riktig tittel. Forvalter er visstnok når en har flere fyr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.