Allemannsrett

I siste Fjell & Vidde og nå på NRK er jeg intervjuet om telting og allemannsretten:

20150519allemannsrett

Jeg synes det er helt topp at det er oppmerksomhet rundt dette, men kjenner meg ikke igjen i overskriftene. Den jeg har klippet inn ovenfor fra nrk.no burde vært “I flere kommuner kan jeg ikke slå opp telt OVERALT I UTMARK”. Men, det er vel som med alt mulig annet – at det er unntakstilfellene som blåses opp. Mitt hovedanliggende i denne saken har vært følgende:

  • Det er urimelig å nedsette helårs teltforbud (høysesong og tidssoner bør holde)
  • Sikrede friområder bør behandles på lik linje med utmark
  • Strandsonen på fastlandet er så nedbygget at oppsetting av telt ikke er mulig i en del kommuner – selv om det teknisk sett er lov.

Nå er det jo Friluftslivets år – så får vi håpe at oppmerksomheten kan fortsette. Allemannsretten er av stor verdi. Dessverre er det som oftest ferdselsretten som får fokuset, men jeg mener at oppholdsretten også er viktig. Å få oppleve naturens skiftninger gjennom døgnet er en gave!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.