Nedover på lista

I dag har det gått nedover på TODO-lista. Blant annet har jeg fått «fremkalt» alle mobilbildene fra Sardinia (150+). Her er et fra den siste løpeturen der nede:

20150416-IMG_4688

Har også brukt litt tid på å markedsføre Odderøya fyr. I dag fikk jeg nemlig priser og kontaktperson. I sesongen virker det som om VAF vil prioritere utleie, og da skal de få hjelp til å markedsføre det.

Prosjektet bokoman.no er også oppdatert – til og med to bøker i mai har kommet med!

På ettermiddagen ble det gjensyn med Amigos på Fiskebrygga. De har flyttet etter 25 år ovenfor Rutebilen. Lokalene var fine, men maten var dessverre ikke på høyde med hva den var… Porsjonene var mindre, og det var masse fett i bunnen av nachosen… Men, får kanskje gi det et par sjanser til – de har vel kanskje litt innkjøringsproblemer. I tillegg var det blitt enda litt dyrere.

I natt var det mye regn, og det fortsetter. Så nå blir det litt innenetter her og der.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

4 svar til Nedover på lista

 1. Mobilbildene dine er fine. De ser først ut som om de er tatt med speilreflekskamera, men når jeg zoomer inn ser jeg på pixelnivå at det ikke er speilreflekskvalitet. Men veldig bra kvalitet til å være fra mobil.

  Selv legger jeg mobilbildene på egne foldere og går kjapt gjennom dem med Lightroom 3 (LR). Selv om utgangspunktet er jpg kan LR forbedre dem fint. Min erfaring er at mobilbildene tjener mer på etterbehandling enn speilrefleksbildene tatt med min Nikon D3100 (rimeligste Nikon). D3100 bildene er jo kvalitetsmessig mye bedre i utgangspunktet. Mobilbildene tatt i godt lys blir OK, men tatt i dårlig lys blir de det ikke. Gjør du noe tilsvarende med dine mobilbilder ?

 2. Lars sier:

  Takk for det HP. Det skjedde noe dramatisk med bildekvaliteten fra iPhone5 til 6Plus. Hadde vært gøy å skrive ut noen av panoramaene i litt stort. Nå er det også mulig å dra i høylys/skygge i LR – før ble bildene bare ødelagt hvis du gjorde det.
  Men, det er fortsatt langt igjen til min D800E fra Nikon – det er en helt annen liga. Får antagelig en sekk som gjør det enklere å ha det med rundt til daglig – så da får jeg høyere kvalitet på hverdagsbildene også.
  Dårlig lys er ikke bra for meg heller – da blir det for pixelert. Men, D800E er helt rå på det! Prøver å ta mer og mer bilder – det er jo kjempegøy! 🙂

 3. Min veldig gamle Photoshop Elements 5.0 har en fin funksjon med ‘Lighten Shadows’ og ‘Darken Highlights’ som min LR 3.6 ikke matcher. Jeg bruker den mye i Elements. Når du skriver at ‘Nå er det også mulig å dra i høylys/skygge i LR’ antar jeg at det er den funksjonen som nå funker bra også i LR. Stemmer det ?

  Adobe har såvidt jeg forstår endret policy siden jeg kjøpte mine program, ved at en nå leier tilgang til programmene og belastes hver måned. Jeg har flere ganger vurdert å gå over til den løsningen, forutsatt at den finnes og at den ikke er for dyr.

 4. Lars sier:

  Jeg bruker siste versjon av LR, og det er fantastisk hva som kan hentes ut av RAW-filer i høylys og skygger (særlig på filene fra D800E). Jeg leier LR og PS for ca 90,- i mnd tror jeg. Det er det vel verdt… (selv med min inntekt)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.