UFB – Uten Fast Bopel

Å ha dette akronymet koblet til navnet sitt hos Folkeregisteret er ikke akkurat noen hedersbetegnelse, men som med alt annet inneholder også det muligheter.

20150502ufb

Da vi flyttet ombord i Hilaritas den 1. mai 2012 meldte både jeg og kona flytting. Hun flyttet inn på sitt kontor, og jeg flyttet i postboks. Det tok ikke lang tid før vi fikk beskjed om at det ikke var lov. Heldigvis var vi ikke de eneste som har valgt å bo i båt i dette landet, så UFB-status ble relativt enkelt registrert. Men, så var det dette med gifting da… Da må en nemlig ha felles adresse. Vi tok igjen kontakt med folkeregisteret, og fortalte at vi ikke bare var gift – men til og med lykkelig gift. Etter en stund ordnet det seg også.

Siden juni 2012 har vi bodd ombord i Hilaritas i Kristiansand havn. Høsten 2014 kom kona i skade for å seile båten til Sardinia. Der ble båten liggende, men det gjorde ikke så mye. Vi fikk nemlig lov til å bo på Odderøya fyr vinteren 2014/15.

20150426fyret

I februar ga vi beskjed om at vi gjerne ville leie assistentboligen fremover, og foreslo forskjellige modeller. Da vi dro på ferie i begynnelsen av mars virket det som om det skulle gå i orden. Så – rett før påske, fikk vi beskjed om at det gjord det ikke. Da var det bare 14 dager til vi kom hjem, så vi bestemte oss for å være skikkelige UFBere en stund. For å se hvordan det er.

Heldigvis har vi mange gjestfrie venner, og jeg har veldig lyst til å prøve ut utelivet i nærområdet. Bildet i toppen av denne e-posten viser de 4 første nettene utendørs. Det blir nok flere etterhvert. Kanskje målet må være 100 i løpet av året? Jeg ser på det som et prosjekt, og håper å få et forlag til å være med på tanken. I en slik bok vil det bli en del turhistorier, og jeg kan fortsette på padlosoferingen jeg avsluttet boka «Padlepilegrim» med i 2014. På en måte fortsetter pilegrimsreisen.

Nye kapitler jeg har begynt å fundere på er bl.a. frivillig/ufrivillig, frihet, bolig og sikkerhet/usikkerhet. Særlig det siste er utfordrende. Siden hjemkomst har jeg neste sovet på forskjellig sted hver eneste natt. Det er en utfordring jeg ikke helt har klart å forsone meg med enda, men må ha litt tid på. Heldigvis får jeg jo litt mer tid, da boutgifter på kr. 0,- heller ikke fordrer så mye arbeidsinntekter. I det hele tatt er det merkelig å tenke på hvor mye tid vi bruker på å tjene penger til et sted vi ikke har tid til å bo i… Dette gjør meg ikke mindre motivert til å se nærmere på små leiligheter. En «blokk av seilbåtløsninger»…

Enda er det tidlig i prosjektet, men jeg tar gjerne imot tips og tilbakemeldinger! (Og dette er ikke ment som en romantisering av å være UFBer. Det har sine sider. Jeg er heldig som ikke får alle nedsidene – for jeg har tross alt valgt dette frivillig. Det er nok av de som IKKE gjør det…)

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Samfunn. Bokmerk permalenken.

2 svar til UFB – Uten Fast Bopel

  1. Lars sier:

    Den femte natta utendørs som UFBer var helt magisk:
    http://www.homoludens.no/2015/05/03/under-apen-himmel-2/

  2. Lars sier:

    Vi har fått noen bekymrede tilbakemeldinger om at vi har gått fra hverandre (jeg er jo gift – til og med lykkelig gift!) Dette medfører altså ikke riktighet. Heldigvis er det fortsatt mulig å ha det bra selv om man ikke tilbringer all tid sammen. Dette til orientering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.