Roma

Da har vi hatt noen lange og fine dager i Roma, og i dag fikk vi endelig se Peterskirken – også fra kuppelen!

20150314peter

Vi var innom der i går også, men da var det utrolig lang kø. Så i dag var vi der tidlig (før 0730), og hadde området stort sett for oss selv. Da vi var ferdige 09.30 var køen igjen over hele Petersplassen… Dette er et utrolig mektig sted, som jeg har et litt ambivalent forhold til.

20150314panopetersplass

20150314peteroye

20150314ingunnpeter

Jeg har bevisst valgt å la speilreflekskameraet ligge på rommet disse dagene, men har jo med mobilen. Så da klarer jeg ikke å dy meg helt. Da vi ikke kom inn i går tok jeg noen bilder i søylegangene rundt Petersplassen, og Ingunn var modell:

20150314ingunnsoyler

Ellers er det mange fine steder å spise. Vi har vært flere ganger i Trastevere, og stort sett er det fint å gå rundt i byen. Tok litt T-bane i går, men vi er jo glad i å gå – så det blir lange dager og møre bein.

Men, det er ikke bare området rundt Peterskirken som er festet til minnebrikken. Her er en artisjokk fra et marked (og jeg tror det er første gangen jeg har smakt artisjokk):

20150314artisjokk

På vei ned hit leste jeg andre bind av betaserien – “Øya”. Nå er det Ingunns tur, og den er veldig spennende! Vi føler oss som ungdommer igjen, og heier på Kodak!

20150314bok

Roma egner seg fint til fots, men det er gater det er veldig mye bråk og biler i. I motsetning til Innsbruck frister det ikke med sykkel, men i dag så vi denne kule fyren og doningen fra DHL:

20150314sykkel

Et besøk i Roma er heller ikke 100% før en runde innom Pantheon:

20150314pantheon

Trivifontenen er også et must, men her var det veldig mye oppussing om dagen – så den var ikke spesielt fotogen.

Til slutt vil jeg gjerne ta dere med tilbake til Peterskirken. Et panorama fra alter til utgang viser hvor enormt dette bygget er. Min ambivalens går på at dette viser hvor ufattelig rik kirken må ha vært en gang, samtidig som bygget gjør et enormt inntrykk.

20150314peterpanotak

Det skyet over i ettermiddag, men så har vi altså hatt blå himmel siden vi kom til Innsbruck… I morgen skal det være en del regn. Da tar vi en ganske rolig dag i Roma til tidlig ettermiddag. Så går ferden til Civitavecchia der vi skal ta båt til Olbia på Sardinia. Dit kommer vi kl 06 mandag morgen, og setter da kursen mot seilbåten. Regner med å være fremme der mandag ettermiddag. Så venter 4 uker med ferie på Sardinia. Det skal bli veldig fint!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.