Cinque Terra

I dag har vi vært på fottur i en nasjonalpark som heter Cinque Terra. Jeg hadde aldri hørt om den før, men erindrer at jeg har sett noen bilder herfra. Dette er jo klassikeren:

20150311classic

Denne lille landsbyen heter Vernazza, og er en av fem landsbyer på rad og rekke med flotte stier mellom. Vi tok toget fra La Spezia til Monterosso, og startet der. Her ble det det et panoramabilde av landsbyen og Ingunn:

20150311monterosso

Herfra gikk vi langs kysten til neste by som er Vernazza – den det er tatt veldig mange bilder av. Jeg tok også noen, og her er et bilde uten så mye zoom som bildet øverst i dette innlegget:

20150311vernazza

Så var den videre kystveien stengt, og vi la i vei oppover fjellsiden. Vi fulgte stien til hele 660 moh, før vi begynte nedstigningen til neste landsby – Corniglia:

20150311corniglia

Her viste det seg at kyststien videre var stengt pga ras, så vi måtte egentlig tilbake og opp til ca 300 moh for å gå sti til neste landsby. Det fristet ikke så veldig etter nesten 1000 høydemetre allerede. Derfor ble det tog til Manarola:

20150311manarola

Herfra er det også kyststi – Via dell Amore til Riomaggiore, men den var også tatt av ras. Så dermed ble det tog dit også:

20150311riomaggiore

Etter 15 km vandring og 1100 høydemetre var det godt å kjøle beina litt:

20150311ingunn

Det er mulig å gå hele veien tilbake til La Spezia, men vi tok toget tilbake til hotellet fra Riomaggiore. Området frister helt klart til et nytt besøk, men neste gang skal vi være helt sikre på at kystveiene er åpne. Hvis en skal ta rutene opp i fjellet mellom hver landsby blir det mange høydemetre. Selv om det er utrolig flott landskap, så kjenner en det jo i beina etterhvert… Men, veldig fornøyd med dagen! Ikke minst er det gøy å ha vært i enda en nasjonalpark!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.