HomoLudens.no – 10 år

I dag feirer bloggen min 10 årsjubileum. Den 10. mars 2005 så den dagens lys, og det har jammen skjedd litt på de tiden… I denne posten skal jeg prøve å dele noen tanker og høydepunkter denne perioden. Dette bildet skapte blant annet en del furore:

20150310homoludens

Formålet mitt med bloggen har hele tiden vært å dele tanker og opplevelser. Enkeltmannsforetaket mitt – digital-info.no – har jo som misjon å få flere ut, og bloggen bærer til tider preg av det. Men, her er mye annet stoff også. Siden starten er det publisert over 3500 innlegg – altså nesten ett om dagen. Dessverre har jeg ikke sammenhengende statistikk fra hele perioden, men det er lastet ned flere hundretusen sider.

I denne perioden har jeg også registrert og opprettet andre nettsteder. Noen har blitt oppdatert jevnlig, mens andre har gått i glemmeboka.

Jeg har gjort mye innen padling de siste 10 årene. Tilsammen har jeg forfattet 6 bøker, og disse selger jeg gjennom nettsiden: padleguiden.no. Det siste prosjektet mitt – å være padlepilegrim, har sitt eget nettsted: padlepilegrim.no. Kurs, utleie og guiding finner du på kayakexperiences.com.

Andre sider som kan være verdt å nevne er: bokoman.no, padlosofen.no, reduksjonspartiet.no og gruble.no.

Sosiale media var stort sett ukjent i 2005, men har jo tatt godt av siden dengang. Jeg er selvsagt både på Facebook, Twitter, Instagram og Flickr. Jeg har konto på et par andre også, men de er i lite bruk.

Mye har altså skjedd utenom bloggen, men vel så mye har skjedd i selve bloggen! Her er noen highlights, men søk gjerne etter flere!

Da skipet “Full City” gikk på grunn utenfor Langesund var jeg rett i nærheten. Jeg heiv meg i kajakken, og padlet ut. Etterpå la jeg inn bildene i bloggen, og solgt et bilde til Fædrelandsvennen. Både før og etter dette har bloggen bidratt både til at jeg finner igjen egne bilder, og at jeg får solgt de. Selv om Flickr etterhvert har tatt over.

Innimellom blusser det opp til debatt i bloggen. Særlig var det en periode der OLF (nå Norsk Olje & Gass) var aktive. Her er f.eks. et innlegg med tittelen “OLF fornekter seg ikke” der infodirektøren dengang er inne for å kommentere. Innleggene Energi på verdensplan og Gass erstatter kull kan også anbefales. Dessverre har de både skiftet navn og sluttet med all debatt. De har jo likevel et solid grep om det norske Storting… I denne perioden prøvde jeg meg også på OED med innlegget OED som politisk aktør, men ingen tok opp hansken.

En hanske som ble tatt opp var Samferdselsdepartementet som instruerte Vegdirektoratet om å forlate asfalt- og bilorganisasjonen “Opplysningsrådet for veitrafikken”.

En del innlegg har fått god spredning. Teksten “Levende stillhet” ble publisert av Harvest.as, og delt over 3100 ganger på FB i skrivende stund. Jeg har lagt ut den teksten jeg sendte Harvest.as. her i bloggen. Teksten “Padling som samfunnskritikk” er jeg også fornøyd med. Også teksten “Å reise eller å være turist” har jeg fått mange tilbakemeldinger på. Det samme var tilfellet med “Hvorfor er vi så slitne?

Også en del foredrag har jeg lagt ut i fulltekst her i bloggen. For eksempel “Gabriel Scotts forfatterskap sett fra kajakk“. Eller denne julerefleksjonen fra 2012.

Jeg er en notorisk leser, og det drypper stadig sitater, boktips, bønner osv inn i bloggen. Hvis du søker på Tolstoj, Børli, Zapffe osv – så vil du fort kunne gjøre noen “gullfunn”. Noen ganger har det tatt helt av, og fra Gabriel Scotts bok “Alkejegeren” har jeg lagt ut mange sitater her i bloggen. Dikteren Børli går igjen i mange oppføringer – for eksempel denne “Børli og lyset“. Zapffes tekst “Den siste Messias” har jeg til og med lagt ut i fulltekst. Prosjektet bokoman.no bidrar mye til at denne delen av bloggen vokser.

Bloggen var også inngangsporten til NRK og Ut i naturen. I 2008 fanget de meg opp, og lagde et fantastisk fint program som er vist en rekke ganger i reprise, og solgt både til Danmark og Sverige.

Jeg har nevt dette med bilder. Det er ikke bare bilder som blir lettere å finne igjen når jeg vet hvor jeg var når. Meg selv er det også lettere å holde styr på da… Hvor jeg var i mai 2008 er helt blankt, men jeg skal ikke lese så mye her i bloggen før det begynner å gå opp et lys. Nå har jeg også fått en funksjon i høyre spalte som viser innlegg tidligere år på samme dato. Det er ofte overraskende lesning… Noen ganger er det for eksempel masse snø et år, mens det er nærmest sommer et annet år…

Bloggen begynte utenom WordPress på verket.info, men så hjalp Eivind hos Grafikum meg inn i varmen på eget domene og egen wp-inst. Han har også hjulpet meg mange ganger senere, og jeg er han evig takknemlig for det! Jeg tar nye 10 år! Tusen takk for følget så langt – for de som er innom fra tid til annen!

Stitched Panorama

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.