Mindfullness hos Børli

Vår kjære dikter Hans Børli bruker nok ikke ordet mindfullness, men i går fant jeg et sitat fra han i biografien til Gjefsen som er en inntertier når det kommer til å beskrive hva det er for noe (s. 138):

… det forekommer meg at det er en dimensjon i tiden som de (filosofene) ikke regner med: NUET! Pulsslagets hete nå … nå … nå …- Det er etter min ringe mening det eneste lyset som brenner i natta av evighet-. Tar en dette lyset med seg når en går inn i mørket for å lete etter meningen, så vil en bli stående og se på den svaiende flamma – og glømme det en leitet etter.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Dagbok. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.