Fantastiske dikt

Her på Prestegarden fant jeg en nydelig diktsamling som heter “Credo” av Synnøve Virkesdal. Her er det som grep meg mest, og som jeg føler griper inn i noe av stillhetens kjerne:

JORD

Mens jeg er stille
spavender DU
jorden min

Gjør den sårbar
gjødsler opp
setter ned
bitte små spirer
som skal bli store
en gang

Flere av diktene omhandler dette “med å bli den vi er skapt til å være”. Slik sett passer de fint inn i Schweitzers tanker om å strebe etter å bli bedre. Ikke for å bli perfekte, men for å ta ut vårt potensial. Vi er alle forskjellige, så resltatene vil variere. Kvekerne er ofte pasifister, og da George Fox kom til USA gikk William Penn med sverd. Da han spurte om han kunne det svarte Fox: “Gå med sverd så lenge du kan.” Når sannheten/overbevisningen lyser klart nok, så vil du slutte.

I diktsamlingen er det et dikt som fanger dette veldig fint:

MORGENBØNN

Om å våge
møte Deg
i min neste
i dag

Og våge
være den
Du skapte meg
til å være

– Jeg ber

Denne nydelige diktsamlingen er ikke noe masseprodukt, men et håndlaget praktverk:

20150225virkesdal

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Dagbok, Religion. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.