Fra nasjonalbudsjettet

I dag har Jon Hustad i Dag og Tid en interessant artikkel med overskriften “Større offentleg sektor med høgre“. Her siterer han fra nasjonalbudsjettet:

På kort sikt innebærer økt bruk av oljeinntekter at arbeidsinnvandringen må øke og/eller arbeidskraft flyttes frå konkurranseutsatte til skjermede virksomheter.

FrP har vel vært skeptisk til begge deler, mens H jo har sett positivt på arbeidsinnvandringen. I følge Hustad øker bruken av oljepenger med 26,7% (fra 137,5 mrd til 174,2 mrd). Han skriver at FIN nok ikke ville vært enige i dette, men jeg skjønner ikke helt hvordan de tenker når han beskriver forskjellene rundt “strukturelt oljekorrigert budsjettunderskudd”.

At en blå-blå regjering skal sette Norgesrekord i bruk av oljepenger er nok en overraskelse for mange. At heller ikke de klarer å holde igjen lover ikke godt for fremtiden – disse pengene vil jo en gang bli borte. Hadde pengene blitt brukt til omstilling ville det jo vært en ting, men omstilling via bl.a. skattelette må jo være et sjansespill.

Artikkelen til Hustad har mange interessante innfallsvinkler til budsjettet, så ukens utgave kan absolutt anbefales!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.