Trosbehov

Under feiringen av Randesund kirke sitt 150 årsjubileum viste en psykolog oss at vi hadde 4 behov: fysiske, psykiske, sosiale og åndelige. På vei til jobb i dag syklet jeg forbi Fædrelandsvennen, og der var det gratis bøker – blant annet en med tittelen “th.t”. Dette var signaturen til en løsmedarbeider gjennom 30 år. I innledningen er det et avsnitt om “Trosbehov” – med tekst fra en av hans mange petiter.

20140929-_L8V5061

Det står:

Mens stearinlyset brenner ned og det er mørkt som natten utenfor, kommer man kahskje i tanker om de åndelige behov. Og her er det merkelig nok ikke nødvendig å snakke om et moderne mennekse, bare om mennesket. I et fjernsynsintervju som Erik Bye forleden hadde med Arne Skouen, kom samtalen inn på begrepet trosbehov. Det er et av de behov som vi helst underslår, dette at vi behøver noe, eller noen, å tro på, for å få fred i sinnet.
Den som tror haster ikke. Slik heter det i et gammelt ord. Men å haste er nettopp det vi gjør. Så må de tkanskje være fordi vårt trosbehov ikke er dekket.
Vi er ute etter trøst i vår tilværelse.
… Noen tror på Gud, og om de tviler, så synes det som tvilen er en del av troen. Arne Skouen tror på mennesker og får derigjennom sitt trosbehov dekket til sinnets fred. Hvordan det enn måtte være fatt med oss, så bør vi være oss vårt trosbehov bevisst.
Allerede det er meget.

Klingsheim, Trygve Bj. (1981) th.t
Fædrelandsvennen

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Religion. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.