Herlig søndagstur

Etter en god frokost bak i seilbåten bare det ut på havet i kajakken «Sunniva«:

20140330-IMG_8475

Jeg har jo vært syk fra og til i 5 uker nå, men endelig fikk jeg satt meg i kajakken igjen. Hadde ikke store forhåpninger til lengde på turen, da jeg kjente det godt i bakken opp fra fyret i går… Men, syntes jeg måtte prøve å komme meg over til Dvergsøya – for å hilse på de andre padlerne. Det overnattet nemlig en gjeng der i natt.

Men, de hadde forlatt åsetedet, så jeg padlet videre mot Grønningen fyr. Så kom jeg til å se vestover, og det var både god sikt og veldig stille. Dermed la jeg kursen fra stake til Kinn – og her har jeg faktisk aldri krysset før. Det er jo hovedleden til alle båtene inn til Kristiansand, og det tar 10 min å krysse her. Avstanden er bare halvparten av avstanden mellom Grønningen fyr og Oksøy (1800m).

Formen kjentes ok ut, så da bare dreide jeg utover mot Oksøy. Det er jo noen dager igjen til 15. april og ferdselsforbud der ute – så da kunne jeg jo ta noen solbilder av Oksøy fyr. Da jeg nærmet meg kom neste tanke – jeg har jo aldri padlet rundt Oksøy! Faktisk har jeg bafre vært i land en gang også, og da var det veldig med tåke. Dermed padlet jeg rundt, og fikk noen fine bilder. Da jeg kom i land ble det enda flere fine bilder, og her er ett av dem:

20140330-IMG_8454

Dette var helt klart dagen for sprøe idéer. Kroppen var nemlig fortsatt ganske grei, og farvannet vestover på utsiden av Flekkerøya lokket. Helt stille, og massevis av øyer og trange sund. Dermed tok jeg fatt på en ny økt, men da begynte jeg etterhvert å kjenne det litt i skulderne. Tok derfor en pause både i Biskophavn og på Møvig. Da begynte jeg å kjenne det i magen også, og håpet at det var åpent på Bragdøya. Planen var jo bare en kort tur, så jeg hadde bare med meg litt nøtter og en tekopp. Da jeg kom til Bragdøya var alle nesten dratt, men jeg fikk to skiver med syltetøy helt utenom av ei i kaféen. Utrolig snilt gjort! Så da kom jeg meg tilbake til klubben!

Til å være første tur på halvannen måned var det jo en knallstart. Hadde ikke med GPS, men har tegnet inn ruta her på kontoret. Ca 30 km har jeg padlet i dag – og er ikke ødelagt. Tror grønlandsåra var en medvirkende årsak til dette. Så takk til Anders!

Flere bilder fra turen ligger i «Søndagstur i kajakk 30.3.2014»

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Padling. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.