Fra filmen “Into the wild”

I dag plukket jeg opp følgende sitatbilde fra FB – vel verdt å ta vare på:

20140319sitat

Både boka og filmen kan anbefales, selv om boka er mye bedre!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Dagbok. Bokmerk permalenken.

2 svar til Fra filmen “Into the wild”

 1. Hans Petter Jacobsen sier:

  Jeg fikk de samme tankene nå som da jeg forleden leste om litt eksotiske padleopplevelser i Aftenposten. Men la oss ta filmen først. I introen står det at livsgleden kommer i møte med nye erfaringer, og at det ikke er noen større glede enn stadig å se nye horisonter. Så langt jeg kan lese mener de dette fysisk. For en stund siden så jeg et intervju med Thorvald Stoltenberg, der han ble spurt eller bedt om å kommentere håp og lykke. Han har møtt mennesker i vanskelige situasjoner mange steder på jorden, og han sa at de alle har ett ønske felles. Og det er et trygt og vanlig A4 liv.

  Aftenposten hadde nylig en flott artikkel om padleopplevelsene til en yngre mann. Artikkelen ligger på nettet, se
  http://reise.aftenposten.no/reise/Norge-sett-fra-kajakksetet-63611.html . Der er det også link til hans side på Fotopedia.
  Han reiser rundt i Norge med kajakken, og opplever mye. Jeg syntes at det ser flott ut, og tenkte hvorfor gjør ikke jeg noe tilsvarende. Jeg drømmer også om lengre turer i nye omgivelser. I de siste 12 månedene har jeg padlet over 1200 km, men alle turene har vært dagsturer med start og mål her jeg bor. Tilsvarende i de foregående årene. Ingen har tvunget meg til bare å padle lokalt, og selv om jeg ikke disponerer bil i det daglige har jeg mulighet til fjerne utflukter. I introen til filmen står det at folk lever ulykkelig bl.a. fordi de ikke tør å gi slipp på sikkerheten. Det er sikkert riktig i mange tilfeller, men jeg triller tross alt kajakken min ned til fjorden med smil om munnen.

  Dette er bare noen tanker, og ikke på noen måte ment som fasit eller kritikk. Jeg synes at det er flott at folk beskriver turene sine, og jeg er en ivrig leser av blogger og artikler om slike turer. Jeg er allerede tunet inn på Lars sin planlagte pilegrimsferd langs kysten. I fjor leste jeg daglig oppdateringene fra den første norske (en dame) som padlet Sveriges Blå Bånd.

  Det hadde vært morsomt å høre andres tanker omkring dette. Mine valg er kanskje, men bare kanskje, styrt av at jeg har blitt 67 år. Men de som Stoltenberg refererte til og som lengtet etter A4 liv var nok jevnt over unge mennesker.

 2. Lars sier:

  Takk for kommentar Hans Petter!

  Jeg er jo særdeles opptatt av nærfriluftslivet, og nye horisonter kan like gjerne være andre tider på døgnet og andre årstider. Jeg tror dette handler mye om bevissthet. At en gjerne kan se nye ting på samme runde. Dag etter dag. År etter år. Da jeg studerte gikk jeg truer i Frognerparken. Sikkert over 100 stykker i året. På alle tider av døgnet. I alle årstider. Det var stadig nye ting å oppdage. Nye erfaringer.

  Under turen http://www.padlepilegrim.no vil jeg jo starte med det kjente her sør, og så bevege meg inn i det ukjente (men likevel ganske nære). Da skal jeg ta med meg dine tanker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.