Turmat

I siste nummer av UTE har Sigrid Henjum oppskrift på Snickerskake og Frøbrød som jeg definitivt må prøve. Jeg har lagt oppskriftene her så de ikke blir borte.

SNICKERSKAKE
Bunn:
5 dl sukker
6 eggevitter
1 pk Ritzkjeks (200gr)
250 g salte peanøtter
1,5 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
Bland sukker og eggevitter som du har skilt fra eggeplommene. Pisk til det blir en stiv masse – slik at du kan holde bollen opp ned uten at det faller ut.
Knus kjeks og peanøtter i en annen bolle, og ha i vaniljesukker og bakepulver. Bland det tørre med marengsen og ha i ei lita langpanne med bakepapir.
Stek på 180 gr i omlag 25 min.
Sjokoladeglasur:
6 eggeplommer
1 dl kremfløte
100 gr sukker
100 gr godt smør
100 gr kokesjokolade
Smlet sjokolade og smør sammen på svak varme. I en annen panne rører du sammen fløte, eggeplommer og sukker. Rør godt på svak varme til det tykner – da blander du sammen med sjokoladen og smøret. Ha på kaken etter at den er nedkjølt.

FRØBRØD
Dette er et brød uten mel, men fullt av sunne “fuglefrø” som gjør magen glad.
Frøbrødet kan spises som det er, men skivene kan også varmes i stekepannen i litt godt smør. Fungerer perfekt som turbrød – og kan spises selv om det er frosset.
Ingredienser:
150 g linfrø
125 g solsikkefrø
100 g mandler
125 g valnøtter
100 g gresskarkjerner
4-5 egg
100 g tørket frukt om du vil, for eksempel aprikos eller fiken
1 dl rapsolje
litt honning
litt salt
Bland alt sammen og la det stå en halv dag i kjøleskapet i en bolle med plast over. Ha deigen over i en smurt brødform og stek omlag 1 time på 180 grader. Da har brødet fått en fin brunfarge. Avkjøl på rist. Nå kan du skjære opp i tynne skiver og ha på pålegg eller spise som det er.

Jeg har jo laget en litt annen versjon av Snickerskaka før, men denne ser også god ut. Men, har aller mest to på frøbrødet. I tillegg er det veldig sunt! 🙂 Rapport følger!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Mat, Padling. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.