Posten: Prisøkning på 170%

De siste årene har jeg vært en glad bruker av Postens ferdigframkerte SMARTE A5-konvolutter. Til nyttår var det slutt på det produktet, som kostet 20,- pr konvolutt. I en slik konvolutt var det akkurat plass til en padleguide.

Ny pris er 54,- (+ konvolutt!). Å sende 5 guider samlet kostet før kr 100 (altså det samme som å sende de hver for seg). En skulle tro det var billig, men her er prisen senket til 90,-

I det hele tatt er det så mange vekt, lengde og høyde-bestemmelser – at det er vanskelig å finne ut av porto. Jeg har flere eksempler på at jeg blir fakturert forskjellig porto for samme produkt. Det kan da ikke være meningen at en må være ingeniør for å finne ut av portoen? Slik sett var løsningen med SMART-konvolutter genialt. Flere land har billig porto for forsendelse av bøker – kanskje det kunne være en løsning. En prisøkning på 170% vil jo helt klart være merkbar for kunden. Før utgjorde portoen 6% av bokverdien – nå øker den altså til over 18%… Heldigvis tror jeg mine kunder ikke er så prissensitive – dette er tross alt et nisjeprodukt med monopol. Men, vi får se!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.