Fugletribunalet

Denne uken leste jeg “Fugletribunalet” av Agnes Ravatn. Her var det en setning jeg bet meg merke i:

Eg er ikkje glad i vin, eg er glad i alkohol, svara eg (s. 63)

Setningen har egentlig ikke så mye med boka å gjøre, selv om den rommer litt av den underfundigheten som kjennetegner Ravatn. Hun er dyp på mange plan. Humoristisk og mørk om hverandre. Boka omhandler to mennesker som av ganske forskjellige grunner har trukket seg tilbake, og vi får avdekket litt og litt av historien. Jeg ble sugd fremover av fortellingen, og det ble nesten som en kriminalroman. Så spennende var det! Spenningen holder seg helt til siste slutt…

Språket hennes er en historie for seg selv. Hun er svært språksikker, og i mitt indre øre synger nynorsken hennes mot meg! Har du ikke stiftet bekjentskap med Agnes Ravatn enda, så er det definitivt på tid. Hun kommer vi til å høre mye fra fremover!

Ravatn skriver fast i Dagbladet og Dag og tid. I sistnevnte har hun fantastiske essays som jeg setter stor pris på. Håper virkelig at de også kan gis ut i bokform etterhvert!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.