Deilig helgetur

I helgen hadde vi første helgetur til Bamble i år, og selvsagt ble det et par turer i kajakken:

20140112-IMG_8115

20140111-IMG_8068

På lørdagen gikk turen i nærområdet. Kald vind, men veldig flott lys. Søndag morgen våknet vi til et tynt melisdryss med snø på holmene, og ingen vind. Dermed gikk turen til favorittøya vår: Stråholmen. Her kunne vi nyte en kopp te og brente mandler på øyas høyeste punkt. Helt vindstille! Det er også en sjelden opplevelse å være på Stråholmen i snø. Vi var heller ikke alene, det var folk på et par av hyttene. Flere padlebilder fra helgen ligger i galleriet “Årets første hyttetur – 2014“.

Hovedformålet med turen var å få montert ny peis. Denne veier 110 kilo, og skulle fraktes et par hundre meter gjennom skogen. Vi hadde pakket den inn i ullteppe og surret den med klatretau til en lastetralle. Vel ute av bilen monterte vi et tau nede ved hjulene, og koblet dette til slepelina på en padlevest. Dermed var det klar arbeidsfordeling. Den som holdt tralla holdt balansen, og den som hadde padlevesten sto for fremdriften. Patentet fungerte over all forventning, og vi kunne nok klart mellom 150 og 200 kilo også! Likevel var vi både stolte og fornøyde da peisen var på plass i hytta:

20140111-IMG_8060

Ingunn tok buss tilbake søndag kveld, og jeg benyttet anledningen til en halvtime med solosang i Mariakapellet. Herlig gjensyn og en akustikk som berører! Mandag morgen skulle vi få besøk av murer, og få prosjektet helt ferdig. Dette ordnet seg fint, men en strek i regningen var at det måtte tørke noen dager før peisen kunne tas i bruk. Dermed var det ikke så varmt lenger. Vinden hadde tatt seg opp, sammen med snøværet. Ute var det minus 9, og vanskelig å få noe mer enn 10-15 grader inne. Derfor dro jeg hjem mandag kveld. På veien hjem hadde jeg et veldig spennende møte i Grimstad! 🙂

Nå blir det fullt fokus på padlepilegrim.no fremover. Det var det forsåvidt i forrige uke også. Mye spennende!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Padling. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.