Det enkle teltliv

For noen dager siden ble jeg inspirert av et bilde på FB med teksten: “Think outside – no box required”. Så jeg lagde denne:

20140109tenkeutendors

I siste nummer av magasinet UTE har Eivind Eidslott en flott artikkel om telting. Han skriver at telting er mye mer enn å bo i telt, og han underbygger det med følgende:

Når du skal på telttur, kan du ikke ta med deg mer enn det aller mest nødvendige. Dermed får alt du har med deg automatisk høyere verdi. Du setter større pris på alt: Til og med reservetrusa får en ny, absolutt egenverdi. For ikke å snakke om den frysetørkede lammegryta du lager til middag. … Alt har fått større verdi. Og alt har blitt helt stille. Helt til det begynner å regne. Lyden av regndråper mot ytterteltet kan være ganske irriterende. Men hvis du ligger der, nede i soveposen, helt til du synes at lyden av regndråper mot ytterteltet er behagelig, så er du i mål.
Da er du sannsynligvis så mindful som det er mulig å bli.

Jeg setter stor pris på noen late morgener med regn på teltduken, og en god bok i soveposen. Har aldri tenkt på dette som mindfulness, men det skal jeg jammen begynne med!

For å få til tre forskjellige teltinnganger i denne bloggposten vil jeg til slutt sitere fra siste boken til Magnus Malm (han er en kjent religiøs forfatter fra Sverige). Der skriver han nemlig at det i originalteksten til Johannesprologen står følgende:

Ordet teltet blant oss.

Etter dette kan det ikke være noen annen konklusjon enn denne: Teltlivet er undervurdert!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Religion, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.