Sunnivas T-hånd

I boken “Avstandsforhold” har Sunniva Gylver en artikkel om “Kristen selvrealisering”. Her lanserer hun “en T-hånd” som jeg ikke har hørt om før.

På s. 185 i boka står det:

… Jeg har en T-hånd som min egen påminnelse om hva som må til: Tilstedeværelse, Tillit, Tydelighet, Tid, Tabbekvote. Tilstedeværelsen handler om å virkelig være til stede der vi er, med både hode og kropp – ikke multitaske mentalt og være i forrige eller kommende samtale eller i flere kanaler. Tillit staves på norsk likt forfra og bakfra; det minner meg på at det er et relasjonelt ord. Den må bygges og leves, i mellomrommet mellom oss. Vise tillit – og vise oss tilliten verdig. Tydelighet er litt som det bibelske uttrykket “sannheten tro i kjærlighet”. Våge å si fra om både det som er bra og dårlig. By på oss selv. Ta valg. Mange av oss vil ha valg, men ikke ta valg, for da har vi færre valg igjen. Vi trenger å ta valg og stå for dem, for å bli tydeligere for oss selv og for andre. Våre små og store valg i hverdagen forteller mye om hvem vi er, og hva slags fellesskap vi vil bidra til. Tid handler om å huske at ting tar tid, og at fellesskapsbygging tar tid og må prioriteres, selv om det ofte er andre gjøremål som roper høyere. Og tabbekvote dreier seg om å ikke tvære, men lære. Ikke tvære på verken egne eller andres feil, men lære av dem. Og så gå videre. Med et sjenerøst hjerte.

Her var det mye fint! Tusen takk Sunniva!

Flere artikler i denne boka holder svært høy kvalitet, og den kan virkelig anbefales!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Religion. Bokmerk permalenken.

2 svar til Sunnivas T-hånd

  1. Eivind M. sier:

    Denne var ordentlig fin! Takk for at du deler, Lars! 🙂

  2. Lars sier:

    Det er jo derfor vi blogger – for å dele…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.