Den koptiske kirke

Har nettopp lest boken «Avstandsforhold» fra Digni/Luther forlag, og her var det mange fine artikler. Eyvind Skeie skiver om Mama Maggie i Egypt. Hun tilhører den koptiske kriken, som er en del av den ortodokse kirkefamilien. Han skriver at et av kjennetegnene ve den ortodokse kristendommen handler om det vi kan kalle for transparens, eller gjennomskinnelighet.

Så skriver han:

Mama Maggie lever i et sømløst livsunivers, hvor jord og himmel flyter sammen til ett landksap, og hvor veien fra jord til himmel og fra himmel til jord er kortere enn vi vanligvis tenker. For Maggie Gobran handler dette om å se det hellige i verden og selv bli en del av universets hellighet. Det er en form for spiritualitet som har dype røtter i den ortodokse kirketradisjonen, men som samtidig virker merkelig moderne og kan ses i sammenheng med noen av de tanker man kan møte i økofilosofi, den kristne naturtanken og vår tids pilegrimsspiritualitet.

Her knyttes Skeie sammen mye spennende!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Religion. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.