Christfulness

I STREK nr. 2 2013 er det et intervju med Ole Skjerbæk Madsen der han blant annet omtaler Mindfulness og sitt tilsvar Christfulness.

Han sier (s. 25):

… mindfulness oppleves så grunt og tynt. Mennesket som relasjonsvesen forsvinner, blant annet også dets gudsrelasjon. Ansvaret for andre mennesker svekkes, ansvaret for samfunnet. Risikoen er at nuet blir den eneste gyldige virkelighet, at mennesket mister både sin historie og sin fremtid – håpet. Det beveger seg fra statsu som person til ren bevissthet. Slik sett gjør de buddhistiske røttene en sterkere virkning i mindfulness enn mange skjønner.

Jeg er ikke sikker på om jeg deler denne kritikken (men skal på kurs neste helg). Madsen sitt svar er Christfulness. Om dette sier han:

I Christfulness søker man ikke å bli tømt, men fylt – av Kristus. Med alt det innebærer av tro, håp og kjærlighet: troen som en relasjonserfaring; håpet – at vårt liv har et mål, og at dette målet er større enn oss og gjelder alt det skapte: kjærligheten, den som sammenfatter troen og håpet i relasjonen til Gud. Det er en daglig bønnepraksis som hjelper mennesker til å gjenfinne sin indre ro i vissheten om at de er elsket va Gud. Som hjelper dem med å søke sitt verd, ikke i prestasjoner, men i sitt personlige sentrum, stedet der du vet deg elsket av Gud…

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Religion, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.