Noen ganger….

Det hender jeg blir litt oppgitt – ja mer enn oppgitt. Da kan jeg få denne følelsen:

20131125help

Denne gangen var det innlegget “Når utlendingene tar over Norge” som fikk meg til å bli oppgitt. Disse bloggene er også de mest leste i landet. Å se for seg en regjering bestående av de 20 mest leste bloggene på www.blogg.no kunne vært et spennende dokumentarfilmprosjekt. Heldigvis er det ingen spesiell sammenheng mellom lesertall og oppslutning ved demokratiske valg. Selv om jo Vampus kom inn på Stortinget i år (hun er dog ikke noen rosablogger, men seriøs i mine øyne…)

Kanskje er det bare misunnelse for at jeg bare vaker rundt uten lesere her på homoludens? Men, jeg har egentlig aldri fokusert på å få opp lesertallene, selv om det er gøy når jeg får til ting som skaper trafikk. Men, da gjør jeg det ikke for å skape trafikk, men fordi jeg føler det er meningsfylt. Et godt eksempel er artikkelen “Hvorfor er vi så slitne?” Da den ble plukket opp av VG Nett i 48 timer, så ble den vist over 6000 ganger. Dette er likevel bare “rusletrafikk” i forhold til de råeste rosabloggerne…

Tror jeg fortsetter å gjøre det på min måte. Kanskje blir det som i filmen “Age of stupid“, at bloggen min først kommer til sin rett om 50 eller 100 år?

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

2 svar til Noen ganger….

 1. HanneM sier:

  Jeg er innom her støtt og stadig, og jeg leser med glede innleggene dine. Det skal innrømmes at jeg av og til stikker innom enkelte av rosabloggerne, men de blir altfor kjedelige for meg. Jeg liker at det er mer substans i bloggene, og der innfrir denne bloggen så det suser. Etter min mening har ikke flertallet alltid rett, det viser seg i mange saker at nettopp flertallet tar feil. Men kanskje er det nettopp det som gjør at ulike bevegelser oppstår, fordi noen som vil en forandring, en forskjell gjør noe med akkurat det.

 2. Lars sier:

  Takk for hilsen Hanne!
  Det er jo mange eksempler på at flertallet ikke har hatt rett – heldigvis. Gandhi begynte jo rimelig alene, så ble det 10 – 100 – 1000 osv… Be the change.
  Men, noen ganger føles det bare som å se inn i en stor og høy mur…

  Vi lider i dag av et “volumdemokrati”, der kontrollen delvis kan kjøpes gjennom bruk av PR-byråer. Et godt eksempel på dette er saken om motorferdsel i utmark som håndteres i disse dager. Importørene har engasjert advokater og PR-byråer, og noen snøskuter-klubber er svært lydhøre. Mens majoriteten i befolkningen forholder seg i ro – de liker jo stillhet…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.