Fin morgen

I dag har jeg hatt første soloppgangsafarien i høst. Det ble en flott naturopplevelse, og danskebåten levde opp til navnet sitt på vei ut litt over 0800:

20131123-IMG_7675

Var litt usikker på om jeg skulle klare å komme meg opp. Men, det gikk bra. Var opp 07.03, og på vannet 07.51. Da er påkledning, sykling til kontoret, skifte til tørrdrakt, varme solbærtoddy, en tur på do og sykling til kajakklubben tatt med. Så det er kjekt å bo sentralt…

Var på vannet litt over en time, og fikk mange fine stemninger på minnebrikken synes jeg. Hadde med SLR også, men det viste seg at den hadde tomt batteri. Tror ikke det hadde betydd så mye fra eller til – bortsett fra at jeg gikk glipp av et flott og rødt panorama. Bonuset var at jeg fikk en vanskelig ilandstigning på svaberg. Veldig lavt vann (sleipt) og en del is…

Da jeg var tilbake på kontoret gjorde det seg med en varm dusj før jeg gikk løs på bildene. Nå ligger 23 stk på Flickr: Soloppgangsafari 23.11.13

Kjenner at jeg har hoppet over frokosten, men om en snau time er det utendørs fårikål/bursdagsselskap her på Odderøya. Det blir fint! 🙂

Kveld: Fårkikålen smakte utmerket, men etterhvert ble det kaldt i skyggen. Gikk derfor rundt Odderøya, og tok et par bilder ved fyret:

20131123-IMG_7740

20131123-IMG_7739

En utrolig fin dag!

Tilbrakte så noen timer på kontoret, før jeg satte kursen mot julebordet til kajakklubben.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Padling. Bokmerk permalenken.

2 svar til Fin morgen

 1. Hans Petter Jacobsen sier:

  Som deg fikk jeg en fin tur på vannet i dag, men under litt andre forhold. Tåken lå tett i ytre Oslofjord, og jeg hadde pigger under padlestøvlene da jeg trillet kajakken ned til vannet. Utpå så jeg såvidt land, og jeg hadde øynene mye festet på kompasset. Et par kuldegrader og tåke er kjølig, så jeg nøler ikke med å bruke betegnelsen vinter. Fint å være positiv, men det er kanskje i overkant å omtale 23. november som høst ?

  Som vanlig er bildene du legger ut flotte. Du får vist hvor fine forholdene er i Kristiansand.

  Jeg ser at du padler mye i kajakk uten ror nå. Jeg antar at du bruker skeg til å holde stø kurs. På nettet er det mange meninger om hva som er best av skeg og ror. Jeg har mange års erfaring uten noen av delene, og da ble det ofte å ta i nesten bare på en side for å holde kursen. For drøye 30 år siden kjøpte jeg en treningskajakk med et ror som fungerer veldig bra, og den er min foretrukne kajakk når det er sommer og rolig på vannet. For 6 år siden kjøpte jeg en havkajakk med et ror som jeg ikke er så fornøyd med. Det funker greit når jeg har på støvler som nå, men om sommeren med clocs eller barbeint er det for tungt å operere. Så jeg vurderer en Seabird Scott med skeg for å slippe å tenke på roret. Jeg så at en av deltagerene på kurset du var med på forrige helg hadde en Scott. Hva er din erfaring med skeg ? Må du i tillegg kantre kajakken for å holde stø kurs.

 2. Lars sier:

  Takk for hyggelig kommentar Hans Petter! Tåke er som du skriver overraskende kjølig. Særlig om våren er det lett å bli overrasket av iskald havtåke.

  Enig i at 23. november er litt drøy høst, men så lenge det ikke er snø… 🙂

  Jeg kuttet ror for en del år siden, og det er sjelden jeg bruker skegen også. Den er bare nede ved mye sidevind og medvind – ellers går det helt fint rett frem. De fleste gode havkajakker er retningsstabile i litt vind, selv uten skeg nede.

  Fikk ikke noe inntrykk av Seabird Scott på kompetansesamlingen. Jeg hadde altfor mye annet å tenke på. Så der har jeg ikke noe å bidra med desserre. Kanting for retningsstabilitet er ikke nødvendig. Du balanserer båten med skegen slik at du slipper dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.