Hannah Arendt

I kveld har jeg sett filmen om Hannah Arendt, og den gjorde inntrykk:

Jeg har lagt merke til noen sitater av Arendt her og der tidligere, og visste at hun hadde skrevet noe om rettssaken mot Eichmann. Utover det var det ikke mye jeg satt inne med av kunnskap, så her lærte jeg masse. Dessuten var det imponerende å se hvordan Arendt tenkte annerledes enn sin omgangskrets, og sto på det selv om hun møtte motstand. Hennes “ondskapens banalitet” – at folk ikke tenker selv, men bare utfører ordre – har mye for seg tror jeg. Det skumle er jo egentlig at å “tenke sjæl” blir mindre og mindre satt pris på. Markedet vil helst ha alle inn på den “brede veg” for best mulig flyt og profitt. Nå er kanskje dette litt spissformulert, men jeg var dypt beveget under siste forelesningen som ble vist i filmen.

Ble fristet til å finne ut mer om henne, så jeg vurderer en biografi – eller rett og slett boka om Eichmann og rettssaken.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Hannah Arendt

  1. Knegg Knegg sier:

    Tiltredes! God reklame for noe som heter intellektuell redelighet det der. Og som en bonus får man noen kroneksempler på konversasjonskunst og vittige fornærmelser underveis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.