Eksponentsiell vekst

I går leste jeg nok en gang opp fabelen om sjakkspillet under foredraget i Flekkerøy kirke. I dag fant jeg en artikkel med lydfil og .pdf-foiler på Flux med tittelen: Livet etter fossilalderen. Her er en av foilene som viser at det er noe på gang…

20130906ekspvekst

Det blir kanskje litt liten skrift, men figuren viser en del parametre som vokser eksponentielt om dagen. Befolkning er en av disse, og det finnes som dere ser mange andre…

Jeg tror at tiden er overmoden for å snakke om nullvekst/steady-state. Dessverre er det ikke plass til dette i valgkampen, men den tid kommer.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

10 svar til Eksponentsiell vekst

 1. Hans Petter Jacobsen sier:

  Jeg synes at tankene om nullvekst kommer frem i valgkampen, og at MDG og deres meningsfeller er flinke til å få frem sine synspunkter. Når de tre store (AP, Høyre og FrP) er så mye større enn de andre kan vi ikke forvente at klimasakene kommer mere frem enn de gjør.

  I dag tidlig leste jeg denne ertikkelen i TU http://www.tu.no/olje-gass/2013/09/06/oljen-pa-havbunnen-er-verdt-5000-milliarder . TU lar MDGs talskvinne komme til orde nesten på linje med representantene fra næringen, noe jeg synes er bra. I går så vi en offentlig laget propagandavideo om OL i Oslo, kjemisk fri for motforestillinger, noe som står i sterk kontrast til nevnte artikkel i TU.

 2. Lars sier:

  Jeg kan være enig med deg i at dette kommer frem via MDG, men i forhold til hva vi står overfor synes jeg det får altfor liten oppmerksomhet… De tre store er jo i ferd med å bli fullstendige fossiler – i dobbelt forstand…

  Enig i at TU-artikkelen var bra. Savner veldig at pressen tar ansvar. Gi rom til flere kilder. Dessverre er altfor mange kilder godt betalt i dag, og oppsøker også pressen aktivt med ferdige saker… Det er ganske forstemmende å se fx hvordan pressepakkene til Norsk Olje og Gass renner ut av politikere og inn i spaltene…

 3. Hans Petter Jacobsen sier:

  Vi er nok enige. Jeg er fornøyd ut fra hva jeg forventet. Du er misfornøyd ut fra hva som er nødvendig.

 4. Lars sier:

  En god oppsummering. Takk!

 5. HanneM sier:

  Jeg ble litt skremt her om dagen.. Snakka med ei dame og uttrykte bekymring over at AP/H er så like. Jeg forstår ikke hvorfor de blir presentert som hovedmotstandere, begge er bl.a. for oljeutvinning utenfor Lofoten/Vesterålen/Senja. Dama sa at hun mente vi måtte overlate det spørsmålet til ekspertene. Det var da jeg ble skremt, for jeg vet hva som skjer hvis vi overlater slike avgjørelser til ekspertene: det samme som når vi setter bukken til havresekken.

 6. Lars sier:

  Jeg deler også din bekymring. H/Ap er blitt altfor like, og nå mangler det bare at de finner sammen (noe de har gjort i en del kommuner).

 7. oljemannen sier:

  …flaut ?

 8. Lars sier:

  Takk for videoer! Det er fint med noen slike lenker når man om 100 år skal grave i de digitale skraphaugene… Så får vi se hvem som hadde størst grunn til å være flau!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.