Alkokart over verden

Fant en link til en artikkel om «Global alcohol consumption» på FB her om dagen. Artikkelen er fra 2011 og tallene fra 2005:

20130903alkohol

Viser ganske godt at alkoholforbruk er kultur og/eller økonomi. I Norge må en lete med lys og lykte etter avholdsfolk, men globalt er det antagelig ganske mange…

Der folk bor, i Kina og India, er det fortsatt relativt lavt forbruk. Tenk om de plutselig skulle drikke like mye øl pr. person som i Tyskland? Hva ville det ha å si for kornforbruket i verden?

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

2 svar til Alkokart over verden

  1. HanneM sier:

    Tankevekkende kart. Det føles godt at Norge ikke er blant landene med høyest alkoholforbruk. Jeg er ikke selv avholds, men jeg prøver å ha et bevisst forhold til alkohol. For tida har jeg en «hvit» periode, pga en streng diett for å få bukt med div matintoleranser. Var på fest lørdag og drakk bare Noisy, kjørte heim og søndag sto jeg tidlig opp og dro på fjelltur. Det ble tre små topper den dagen. 🙂 Jeg føler meg veldig bekvem med å leve på diett, selv om jeg må si nei til endel ting. Man kan klare seg godt uten hvete, melk, egg, sukker og gjær, men det krever endel planlegging. 🙂

  2. Lars sier:

    Det er ganske utrolig hva en kan klare seg uten egentlig…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.