Dagen derpå

Det er helt tydelig at klimasaken har dårlige kår i media. 300 stk var innom grønt senter i går, og nesten 150 hørte politikerdebatten. Mange måtte stå! Likevel ser fvn.no slik ut i dag:

20130825fvn1

Sjekket mobilen med en gang jeg våknet, og det var nesten enda verre…

20130825fvn2

Hva skulle pressen gjort uten alkohol og fotball…

Men, jeg tror de skal få seg en overraskelse når de våkner opp etter valgnatta. Jeg tipper allerede at det da vil være 5 småpartier på Stortinget som vil sette klimasaken høyt på dagsorden. Kanskje kommer til og med Rødt inn! Så må de kanskje begynne å legge om…

De kan ikke skylde på ressurser heller. Jeg stilte alle bilder gratis til rådighet, og de behøvde bare å ha tatt en telefon til et par av politikerne/arr for å lage en sak. Men det ble for mye…

Jeg fikk i alle fall hyggelig svar fra tips@fvn.no:

Takk for henvendelsen. Alle tips som blir sendt til Fædrelandsvennen blir lest og vurdert.
Du vil bli kontaktet av en av våre redaksjonelle medarbeidere dersom vi bestemmer oss for å gå videre med tipset.

Selv om nettavisene ligger lavt etter gårsdagens aksjon, så kan det jo hende papirversjonene gjør det bedre. De er ofte litt mer grundige, og det kan hende klimasaken blir for komplisert for «netjockyene» i redaksjonene? Blir spennende å se utover uka!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

3 svar til Dagen derpå

 1. Hans Petter Jacobsen sier:

  Jeg er selvfølgelig enig med deg i at 300 på Grønt senter er viktigere enn flere av overskriftene du viser fra førstesiden i lokalavisen. Men samtidig synes jeg klima og miljø nå får større oppmerksomhet i media enn tidligere.

  Biskop Laila Riksaaen Dahl og prost Magelssen hadde et fint innlegg i Tønsberg blad lørdag, som avisen ga god plassering med stort illustrasjonsfoto. Overskriften var «Klimavalget 2013». Innlegget fokuserte på at vi som enkeltindivider også har et ansvar. Innlegget begynte med «Hver dag foretar vi klimavalg. Det er ikke bare politikerenes sak. Vi har alle et medansvar for å forvalte naturen…» De skriver litt om kirkens engasjement i Klimavalg 2013. En annen setning i innlegget er «Vi får den politikk som vi fortjener.» Innlegget ligger bak betalingsmur på nettet.

  Lørdag skrev Aleksander Melli i Aftenposten på kronikkplass. Tittelen var «Sviket mot livet». Han skriver godt og bruker sterke ord. Innlegget ligger fritt på nettet.

  Mandag skrev Simen Tveitereid i Aftenposten artikkelen «Naiv Grønn», se http://www.aftenposten.no/meninger/Naiv-Gronn-7290711.html#.UhxlnBupWHs . Han får klart frem at de naive er de som tror at vi kan fortsette som før i forhåpningen om at teknologien vil redde oss. For egen del vil jeg føye til at de som tror det må ha sovet godt i mange tiår. Den teknologiske utviklingen har vært en sammenhengende revolusjon i hele min levetid, men den er mere årsaken til problemet enn løsningen på det. Selvfølgelig skal vi ta i bruk ny teknologi, men den vil ikke redde oss. Som Einstein sa, når vi skal løse et problem må vi tenke anerledes enn da vi skapte det.

 2. Lars sier:

  Takk for gode innspill Hans Petter!
  Vi er jo helt på linje her – både når det gjelder sammenhengen på mikro- og makronivå, og at teknologien er «en falsk avgud». Riktignok finnes det noen historier, fx utslipp som ødela ozonlaget, der vi har funnet teknologiske fikser. Men, når det gjelder energi har vi nå kommet opp på et så høyt forbruk at en ikke bare trger et fiks, men et superSUPERsuperSUPERfix. Andelen grønn energi av totalen er dessverre minimal…
  Også er jeg fornøyd med at jeg har klart å plukke opp begge artiklene du nevner – de ligger allerede under «Klima i media» på klimavalg2013.no! 🙂

 3. Hans Petter Jacobsen sier:

  Først kompliment til Lars for fint arbeid med nettsiden til Klimavalg2013. Det var f.eks. nyttig med forhåndsomtale av programmet om Limits to Growth. Jeg leste boken da den kom ut i 1972, og så programmet i går kveld. Kvelden før viste NRK program om superstormen Sandy. I begge disse programmene var menneskeskapte klimaendringer i fokus. Så jeg synes tross alt at klima er brukbart dekket i media nå, i hvert fall sammenlignet med hva det har vært i de foregående årene.

  Jeg synes at programmet om Limits to Growth satte mye i sammenheng, og at det var nyttig å se selv om jeg kjente mye av stoffet fra før. Jeg ble kanskje mest imponert av damen i teamet (husker ikke navnet, og jeg tror at hun døde for noen år siden). Hun snakket så varmt om en bedre verden der vi respekterte naturen, ikke så ulikt optimismen til Øystein Dahle.

  Det er et godt debattinnlegg på Dagsavisen med titell Klima redusert til teknologi, se http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/alle_meninger/cat1003/subcat1012/thread282089/#post_282089 . Innlegget argumenterer som vi har gjort i kommentarene her på homoludens. Det står at det ble publisert i Dagsavisen, men jeg holder ikke Dagsavisen og kan derfor ikke sjekke det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.