Garborg og Tolstoj

I går leste jeg en veldig spennende artikkel om Garborg og Tolstoj som ligger på nett: “Garborg og Tolstoy – og global etikk“.

Jeg var jo klar over at de var litt sammenfallende i oppfatning, men ikke i så stor grad. Virker ikke som det er påvist at de har lest noe fra hverandres hånd – sånt er spennende. Jeg har heller ikke lest boka til Gudleiv Bø, men den skal jeg notere meg. Slike sammentreff synes jeg er veldig inspirerende. Også Tolstojs forhold til Gandhi er nevnt i artikkelen. Den forbindelsen var jeg også klar over, men ikke at Gandhi stadig takket Tolstoj for ikke-volden.

Artikkelen ligger på net nettsted som heter “Framtiden er din“, men det er så fullt av java-applets at jeg har problemer med å navigere. Er blitt litt skeptisk til java etter alle disse nettbank-oppdateringene… Synd, fordi det virker som om dette nettstedet også har en del annet spennende å by på.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.