Fysisk og psykisk smerte

I går ble jeg ferdig med boka “Tårnseilere” av Victoria Bø. Denne Romanen fra Gyldendal (2007) har fått litt blandet mottakelse, men jeg likte den veldig godt.

Hovedpersonen Moira Scott er et skikkelig turmenneske, og boken inneholder fjell, klatring og kajakkpadling. I motsetning til andre bøker som tar seg av disse ytre tingene, går denne boken dypere. Vi får innsyn i både depresjoner, sorg og anorexi. Religion blir også berørt på slutten av boka. Livet er mye mer enn det man ser!

Bet meg spesielt merke i noen setninger på s. 170:

Fysisk smerte er ok. Fysisk smerte er som et kikkhull som verden smalner ned til. Man kjenner ikke noe særlig annet enn dette kikkhullet. Men psykisk smerte. Psykisk smerte er annerledes. Det er et smertefelt som brer seg ut og brer seg til det dekker alt.

Så hvis du har interesse for både turer, utfordringer og dybdene i mennesker – kan denne boka trygt anbefales!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker. Bokmerk permalenken.

3 svar til Fysisk og psykisk smerte

 1. Eivind M. sier:

  Høres ut som en spennende bok! Legger den til på lese-snart-lista mi i Wunderlist, jeg 🙂

 2. Lars sier:

  Kult! Da tar vi en prat om den når du har lest!
  Også må du ikke firste meg med nye lister – nå har jeg gitt hjertet mitt (og deler av lommeboka) til OmniFocus, og hittil ser det ut til å funke bra.
  Har en kontekst som heter “Bibliotek”, og et prosjekt som heter bokoman.no (der jeg legger inn ting før de forsvinner ut på web: http://www.bokoman.no
  Tror dette fungerer bra – i alle fall ble nettstedet mye fyldigere ved siste oppdatering enn det pleier å bli! 🙂

 3. Eivind M. sier:

  OmniFocus gjør nok akkurat samme nytta, ja 🙂

  Bokoman har jeg sett før, den var jo inspirasjon til min http://boker.marienblogg.no. Jeg gjorde det litt enklere (og latere) enn deg, dog, jeg satte bare opp en WordPress-blogg, jeg. Så kan jeg legge ut enten bare tittel og forfatter eller en fyldigere omtale og cover om jeg vil det. Uansett veldig fint å holde oversikt over hva jeg har lest, om folk spør om anbefalinger og sånt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.