Innlegg nr. 3000

Tiden går. Bloggen min så dagens lys i mars 2005, og det er nå 8 år siden! I dag skriver jeg inn innlegg nr. 3000 – og her er noen høydepunkter fra årene som har gått. Men, først et bilde fra en fin morgen i dag tidlig:

20130301-IMG_4559

Bilder har blitt en stadig viktigere del av bloggen, og jeg tar nye nesten daglig. De bildene som fortjener det legges på Flickr. Før jeg startet å blogge hadde jeg oppdatert websider i mange år. Den første websiden min så dagens lys allerede våren 1994, og var en studentside ved UiO. Så startet jeg enkeltmannsforetaket verket digital info i 1997, og det fikk selvfølgelig eget domene. Så startet jeg det som nå har blitt norges eldste nettsted for friluftsliv i 2000: adrenaline.no. Høsten 2002 fikk dette selskap av naturliv.no da jeg studerte friluftsliv i Bø. Etter at jeg startet på fulltid i enkeltmannsforetaket tok det seg opp med domener, og jeg har over 100 stk. Mange idéer, men ikke alle er satt ut i livet. Du kan se en oversikt hos enkeltmannsforetaket mitt.

Etter å ha blogget noen år dukket dette med sosiale medier opp. Jeg var ikke av de første på Facebook, men har hatt stor glede av det. Twitter synes jeg var noe tøys i starten, men er nå nesten helfrelst. Det artige er hvordan disse forskjellige tjenestene spiller sammen.

Tilbake til bloggen. Med 3000 innlegg på samvittigheten må det jo være noe jeg husker? Det er det definitivt.

Det første innlegget jeg hadde som virkelig ble sett av en del var om grunnstøtingen av Full City. Der var jeg ute i kajakk før lensene ble lagt ut. Når vi er inne på trafikk så er det ingen av innleggene i bloggen som slår “Hvorfor er vi så slitne?” som jeg skrev i Assisi i fjor høst. Det ble plukket opp av VGnett, og var på forsiden der i 48 timer. Det resulterte i over 6000 visninger. Nakenbilder er jo også inn, og det er en del som søker på “homo + naken” som havner i bloggen min. De blir nok skuffet, selv om jeg prøvde å ta opp konkurransen med Marianne Aunlie med denne posten: “Nakenbilde på Twitter“.

En del debatter har det også blitt i årenes løp. Siste tråden med litt fart var en om “Grønn vekst“. Her fikk jeg til og med besøk av en stortingsrepresentant i kommentarfeltet! Ellers hadde jeg en periode lærerike diskusjoner med infofolkene i OLF (Oljebedriftenes landsforbund). Se for eksempel “Energi på verdensplan” og “Gass erstatter kull“. Dessverre har OLF skiftet navn til Norsk Olje og Gass. Etter det har de lagt om strategien, og deltar ikke lenger i slike debatter. De er også fullstendig tause på Twitter (men hva gjør vel de så lenge sittende regjeringer stort sett gjør som de sier…)

Energi har jeg i det hele tatt vært mye opptatt av. Jeg skrev et innlegg for 3 år siden med tittelen “OED som politisk aktør“. Dessverre var det ingen som fant det interessant, men jeg tror noen burde gravd litt her…

Sykling er jo også en hjertesak. For 6 år siden var det en “bilpushorg” som het Opplysningsrådet for veitrafikken, og de hadde jeg en oppvask med. Mente jeg hadde scannet e-poster og sånn, men finner de ikke igjen… Gleder meg til blurb.com lager en funksjon der jeg kan tømme bloggen inn i bøker for hvert år… Tror det er rett rundt hjørnet. Har ikke begynt å tagge innleggene enda, og derfor har jeg bare søk i fritekst. Det blir ikke det samme, og er en av de tingene jeg må se litt på. Bildene på Flickr er tagget, så der er det ganske enkelt å finne igjen ting i min fotostrøm.

Jeg har også skrevet ut mange sitater fra diverse bøker (som jo oppdateres rimelig jevnt på bokoman.no). Noe har jeg til og med tatt sjansen på å legge ut i fulltekst, fx “Den siste Messias” av Zapffe. Også Gabriel Scott har fått mange sitater i bloggen, og her er en del fra boka Alkejegeren.

På det religiøse området dukker det stadig opp liturgiledd og ting jeg gjerne vil ta vare på. For eksempel utgangsordene “Gå med uro“. Jeg har også lagt ut et langt referat fra en retreat på Lia Gård med Martin Lønnebo.

Under reiser har jeg også bloggen en del, og et av disse innleggene ble ganske populært: “Å reise eller være turist“.

Kategoriene “mat” og “kajakk” har ikke blitt brukt så mye, men “Hilaritas” har alt om seilturen fra Alta – Kristiansand i fjor.

Stitched Panorama

Blogginnlegget jeg aldri skrev
Under rettssaken mot Breivik fikk jeg innsyn i et verdensbilde som for meg var ganske fjernt – og det var mye snakk om å være utilregnelig. Jeg er veldig opptatt at paradigmet om “økonomisk vekst” som løsning på alle verdens problemer vil vise seg å være et farlig blindspor. Jeg tror våre etterkommere vil dømme oss hardt for dette, og det er frustrerende med et Storting som mener at dette er det eneste saliggjørende. Kanskje er det enkeltrepresentanter som tar til motmæle, men alle partiene som er representert er enige… Derfor holdt jeg på å skrive et innlegg med tittelen “De utilregnelige” om Stortingets 165 representanter. Det lot jeg ligge, men det kan nok dukke opp ved en senere anledning…

Personlig/privat

Jeg prøver så godt jeg kan å holde et visst skille mellom hva som er personlig og hva som er privat. En del blogger er jo veldig private, men jeg gjerne vil være personlig (og ha noen private sider for meg selv). Om jeg klarer dette må nesten andre bedømme – men jeg reflekterer i alle fall stadig over dette.

Penger
Gjennom årene har jeg fått solgt noen bilder og artikler på grunnlag av bloggvirksomheten, men den blir skrevet på fritt grunnlag. Riktignok kommer det noen e-poster om å flette inn linker til casino o.l., men de blir blankt avvist. Ikke har jeg trafikk som gjør at dette er noe innbringende heller. Jeg har ikke lyst til å gjøre penger på bloggen, men setter selvsagt pris på om den blir lest og at det kan danne grunnlag for oppdrag/salg/foredrag. Alt som skrives skal likevel være med FRITT tastatur!

Veien videre
Jeg kommer definitivt ikke til å gi meg med bloggingen. Det er god mentalhygiene, og jeg har mulighet til å bla meg tilbake for å se hvor og hva jeg gjorde på forskjellige datoer. Dette gjør det enklere å finne frem i bildearkivet mitt for eksempel. Dessuten opplever jeg det som positivt at folk sender meg e-poster med at de blir inspirert til å komme seg ut – og det er jo nettopp mitt hovedmål. Har fått svært lite negativ tilbakemelding, men så er det da heller ingen rosablogg dette.

Takk for at du ble med på en gjennomgang – jeg kaster meg friskt over de neste 3000 innleggene! 🙂

20130301-IMG_4578

PS: Alle bildene i denne oppføringen er fra dagens sykkeltur til jobb!

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.