Friluftsliv i endring

I dag har jeg lest konklusjonen i en nylig avlagt doktoravhandling ved UiN som omhandler verdiforskyvninger i friluftslivet. Der skriver forfatteren Are Severin Ingulfsvann bl.a. følgende:

Økonomisk sektor bidrar til å forskyve sentrale verdier i friluftslivet. Friluftslivet blir omdannet fra å bestå av verdier som i liten grad er materielle til å bli en ordinær forbrukskultur. Dette skjer gjennom å fremstille konsum som løsningsmetodikk og det skaper en konkurranse om å ha mest eller nyest utstyr og kunne prestere “best”. Denne forskyvningen er hovedsakelig rettet mot kulturens verdisektor, i forhold til naturs verdisektor er det liten endring i hvordan man forholder seg og tenker rundt natur. Forskyvningen innebærer at friluftslivet blir mindre rettet mot naturopplevelse og kunnskap om naturen, til fordel for utøverense opplevelse av å bli sett av andre. (s. 305)

Jeg prøver å få tak i avhandlingen som .pdf for å legge den på naturliv.no.

I litteraturlisten er det to referanser til nettsteder jeg driver. Faarlund på naturliv.no og Ibsen på adrenaline.no. Veldig moro å se at informasjonen jeg har gjort tilgjengelig dukker opp forskjellige steder!

Her er full referanse til dr.avhandlingen:

Ingulfsvann, Are Severin (2013) Verdiforskyvning i friluftslivet i lys av økologisk økonomi
Dr. avhandling ved Handelshøgskolen i Bodø
Universitetet i Nordland 2013

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Samfunn. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.