Spesiell uke

På mandag tok jeg buss til Prestegarden.no for å delta på fasteinspirert retreat. I løpet av uka fikk jeg også se kunstverket “70×7” med sol!

20130212-IMG_4475

De 490 glassprismene kaster regnbue og lysspill rundt om i kapellet. Utrolig stemningsfullt og vakkert! Også så mye symbolikk…

20130212-IMG_4477

Men, det var jo fasten som var temaet for uka. Den startet ikke før på onsdag egentlig, men de 7 som deltok tjuvstartet fra mandag middag. Da var det vegetarisk suppe, og jeg har prøvd å kjøre små porsjoner. Til frokost var det smoothies. Lunsj var rawsuppe, frøknekkebrød og hummus. Middagene var smaksrike supper med grønnsaksjuice. Så frem til fredag etter lunsj var det ikke annet inntak enn grønnsaker, frukt og frø.

Det rare er at jeg har ikke vært sulten, og heller ikke hatt hodepine. Jeg trodde ærlig talt at jeg skulle dø ganske tidlig i uken. At sjokoladesuget skulle ta meg. At et liv uten sukker ville bli for tøft. Kjøtt har vi stadig kuttet litt ned på, men det var spennende å ta det helt ut. Tok bussen til mandal fredag ettermiddag, og hadde bestemt meg for å fortsette. Kjøpte noen juicer og litt bær, også satte jeg meg på trappa utenfor et bakeri mens jeg ventet på videre transport. Til vanlig ville jeg nok godt for en 12-øres her, men nå føltes det helt fint med noen slurker juice og litt bringebær.

I helgen var det fredsseminar med Vennenes Samfunn Kvekerne på Søgne gamle prestegård. Mange hyggelige mennesker, og god vegetarmat. Jeg spiste lite, og litt medbrakt fra Prestegarden. Fiskesuppen til lunsj i dag ble byttet ut med et lite frøknekkebrød og litt vann. I morgen blir det 7. dagen, og jeg er som nevnt fremdeles ikke sulten. Istedet føler jeg at det går litt saktere rundt, men energien er helt ok. Faktisk kjennes jeg litt klarere ut i toppen også. I det hele tatt er det veldig deilig, og noen ganger tenker jeg at sånn kan det jo bare fortsette. Nå har jeg ikke vært på noen vekt, men det kan nok ikke det. Likevel føler jeg for å fortsette litt lenger utover i uken. Det sies at inngangen og utgangen av fasten er det verste. I og med at dette er en slags “halvfaste”, så går jo ikke tarmer og system helt i frø. Så jeg regner med at jeg ikke får så trøblete tilbakegang til “normalen”.

Spørsmålet er jo om det blir noen “normal” etter dette. Innimellom har jeg vært fristet til å ta skrittet over i vegetarianernes verden etter dette. En ting som i alle fall er sikkert er følgende: Ærefrykt for maten, mer bevissthet på HVA slags mat og MINDRE. Jeg tror at vi spiser mye, mye mer mat enn vi behøver…

Jeg skal oppdatere litt nom hvordan det går etterhvert. Dette er jo min første faste fra mat (kjøtt, mel/mindre)… Annen faste har jeg hatt og har. Blant annet har jeg fastet fra brus siden 2003 (med noen korte tilbakefall).

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Dagbok, Religion. Bokmerk permalenken.

2 svar til Spesiell uke

  1. Einar sier:

    Jeg tror nok hummus smaker bedre enn humus Lars.

  2. Lars sier:

    Takk for den Einar – da har jeg putta på en m!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.