Helg på Prestegarden

I helgen har jeg vært på retreat på Prestegarden.no. Et deilig sted:

Tok ikke så mange bilder denne helgen, men noen er samlet i et lite galleri. Mye stillhet, god mat og flotte mennesker. Leste en god del i dagbøkene til Thomas Merton, og merket meg spesielt ved et avsnitt:

Äntligen har jag kommit till slutsatsen att min högsta ambition är att vara vad jag redan är. Att jag aldrig kommer att kunna överträffa mig själv om jag inte först accepterar mig själv, och om jag på rätt sätt accepterar mig själv helt och fullt, kommer jag redan att ha överträffat mig själv. För det är det icke accepterade jaget som står i vägen för mig och kommer att göra så länge det omte accepteras. När det har accepterats – kommer det att vara ,om språngbräda som är där ovan. Därför att så har Gud skapat människan. Ursynden var att försöka överträffa sig själv genom at bli ´lik Gud´ dvs. olik sig själv. Men vår gudslikhet börjar hos oss själva. Först måste vi bli lika oss själva och sluta leva ´bredvid oss själva´.

Boken heter “Brännpunkter” og ble gitt ut på Artos i 2002.

Om Lars

Jeg bor i Kristiansand, og lever av havpadling. Mer info om meg og firmaet på www.digital-info.no
Dette innlegget ble publisert i Bøker, Dagbok. Bokmerk permalenken.

Ett svar til Helg på Prestegarden

  1. Lars sier:

    I dag fikk jeg en SMS med litt av samme innholdet som Merton skriver om:

    The imitation of Christ does not mean to live a life like Christ, but to live your life as authentic as Christ lived His, then there are many ways and forms in which man can be a Christian.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.